Türkiye’nin ilk Kalkınma Merkezi içinde Bursa İcat Merkezi ile projeler geliştirilip ticarileşecek

BEBKA GENEL SEKRETERi iSMAiL GERiM
BEBKA GENEL SEKRETERi iSMAiL GERiM

İsmail Gerim’i 1990’lı yılların ortalarından beri tanıyoruz. BOTAŞ Dogalgaz İşletme Müdürü olarak Bursa’da doğalgazın kent içi dağıtım projesini yürütüyordu. Sonra Ankara’ya gitti, ama 2003’te Bursagaz Genel Müdürü olarak geri döndü ve özelleştirme sürecini yürüttü.
Bakü-Tiflis-Ceyhan Doğalgaz Boru Hattı projesinde Ceyhan Deniz Terminali Sorumlusu’ydu. 2008-2017 arası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü olarak görev yaptı.
3 yıldır da…
Kısa adıyla BEBKA olarak tanıdığımız Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini başarıyla yürütüyor.
Üstelik
Proje üreten, projeleri destekleyen, sanayicinin gelişimini sağlayan, Meslek Liseleri’yle çalışıp, belediyelerle turizme kafa yoran kuruluş haline getirdi.
Şimdilerde de…
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde mart ayında temeli atılan ve yılsonunda hizmete girecek Türkiye’nin ilk Kalkınma Merkezi’ni bitirmeye çalışıyor.
Böylece…
Bursa’da yapımı en kısa sürede biten kamu binası olacak. İnşaat kontrolü dönüşü Kurumsal İlişkiler Müdürü Aziz Türk’le uğradığında, bu binada neler olacağını sorduk.
BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de anlattı:
“Binayı Kalkınma Merkezi kurgusuyla tasarladık. Binada genç girişimciler, sanayiciler, üniversite öğrencileri, meslek liseleri öğretmen ve öğrencileri, kısacası her yaş grubundan kişiler ürettikleri projeleri geliştirecekler.”
Yani?..
“Yani; Burası Bursa’nın, bölgemizin ve ülkemizin İcat Merkezi olacak.”
Şu bilgiyi verdi:
“Öğrenciler yaptıkları projeleri buradaki çalışmalarıyla geliştirecekler. O projelerin patentlenmesi ve ticarileşmesi için atölyeler oluşturacağız.”
Şunun altını çizdi:
“Etkinlikler için İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, T3 Vakfı, ULUTEK, BTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’yle görüşmeler yaptık. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile de, ihracatçılarımız için çok önemli olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi oluşturuldu.”
Şunu da ekledi:
“Sanayicimiz dünyayla rekabetini geliştirecek, gençlerimiz de sanayide teknoloji üretimini burada geliştirecekler. Onun için heyecanımız büyük.”