Sahilden Engürücük’ten Tirilye’ye… Bursa’nın en özel yolunun ilk etabı gün sayıyor

KURSUNLU CEVRE YOLU YAMACLARDA CALISMA VE MANZARA
KURSUNLU CEVRE YOLU YAMACLARDA CALISMA VE MANZARA

Proje… İlk 90’lı yıllarda gündeme geldi. Mudanya İskelesi’nden de yükleme yapılan o yıllarda, Gemlik ve Mudanya limanlarını birbirine bağlamak hedefti.
Bursalılar için de…
Gemlik Körfezi’ni virajlara takılmadan rahatça dolaşılabilecek gerçek anlamda bir seyir yolu olarak görülüyordu.
Üzerinden çok zaman geçti. Yıllardır konuşulan, istenen, beklenen, hatta zaman zaman da güzergahı tartışılan o yol şimdilerde gerçekleşmek üzere gün sayıyor.
Üstelik…
Hedef de büyüdü. Proje artık Engürücük-Güzelyalı Sahil Yolu olması yanında, Mudanya’dan Tirilye’ye uzanacak muhteşem bir sahil bulvarına dönüştü.
İşte…
Mudanya-Gemlik arasını 18 dakikaya indirecek 21.4 kilometrelik bu yolun Engürücük-Güzelyalı arasında devam eden bölümlerindeki şantiyeleri AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’la dolaştık. Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel de teknik bilgiler verdi.
İlk hedefte…
Gemlik-Bursa Yolu’ndaki Engürücük Kavşağı’ndan Kurşunlu’ya kadar olan bölümün yıl sonuna kadar bitirilmesi var. Bu bölüm de iki aşamadan oluşuyor.
Önce…
TOGG’a ulaşımı sağlamak amacıyla Engürücük-Kurşunlu arasındaki 4.4 kilometrelik bölüm bölünmüş yola dönüştürüldü. Kumsaz yakınlarından TOGG fabrikasına kadar 2.9 kilometrelik yeni bir yol için kollar sıvandı.
Sahil yolu…
Kurşunlu girişindeki Yeşim Tatil Sitesi karşısından yamaçlara dönecek ve çevre yolu olarak Kurşunlu’nun üstünden geçecek.
Açıkçası…
Dağı yarma ve vadileri birleştiren viyadük çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiği Kurşunlu üstündeki yamaçlarda muhteşem bir körfez manzarası var.
Yine…
Altıntaş’a girmeden devam edip, Kızılay Gençlik Merkezi karşısındaki vadiyi viyadükle aşacak ve Güzelyalı öncesinden Göynüklü’ye yönelip Tepederbent Kavşağı’nda Bursa-Mudanya Yolu ile buluşacak.
İlerleyen süreçte de…
Hep konuşulan Mudanya Çevre Yolu’nun başlangıcı Tepederbent olacak. Mudanya yamaçlarından devam edecek olan yol, yerleşim yerlerine girmeden, Tirilye’ye kadar uzanacak.
Bittiğinde de ortaya keyifli yol çıkacak.