Hızlı trende Bursa-Yenişehir altyapı inşaatı 2021’de bitecek, İğdir’e doğu istasyonu resmi yazıya girdi

CHP BURSA MiLLETVEKiLi ERKAN AYDIN
CHP BURSA MiLLETVEKiLi ERKAN AYDIN

Aslında… Bu sütunların sürekli takipçileri, özellikle de hızlı trenle ilgili gelişmeleri yakından izleyenler anımsayacaklardır.
En son…
9 Haziran 2018 günü hızlı tren istasyon yerleriyle ilgili şu bilgiye yer verdik:
Merkezde Gürsu Ovası’nda Kazıklı’da ara istasyon projede yer alıyor, ama bu istasyon bugün değil, ilerideki ihtiyaca göre yapılacak.
Son dönemde…
İhalesinden Bandırma’ya uzatılmasına kadar peş peşe güzel haberler gelen hızlı tren konusunda, istasyonlarla ilgili yeni bir gelişme daha var.
O gelişme de…
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın 12 Haziran 2020 günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplandırması isteğiyle verdiği soru önergesine gelen cevapla ortaya çıktı.
Önergesinde…
Aydın, kentin büyük bir sabırla beklediği hızlı trenle ilgili şunları sordu:
“Projenin 2023’te bitirileceği haberleri doğru mu? Kesin bir tarih var mı? Son haliyle güzergah nasıl şekillendi? Trenin geçiş yolu üzerindeki yerleşim yerleri nereleri? Eksik kalan güzergahlar nereleri? Ne kadar ödenek ayrıldı, bugüne kadar harcanan meblağ ne?”
İşte…
Bu önergeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından cevap verildi.
En önemlisi…
Önergeye verilen cevaplar hızlı trenle ilgili, yeni gelişmeleri ortaya çıkardı.
Buna göre…
Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren projesinde Bursa-Yenişehir hattında devam eden altyapı işlerinin 2021’de tamamlanması planlanıyor.
Hattın tümünün 2023’e yetiştirilebilmesi için de çalışmaların devam ettiği vurgulanıyor.
Bunun yanında…
Bursa-Yenişehir hattının “Nilüfer İlçesi Balat mevkiinde merkez istasyon olmak üzere Gürsu İlçesi İğdir İstasyonu, Yenişehir İlçesinde Havalimanı İstasyonu ile tamamlanacaktır” deniliyor.
Bununla birlikte…
Projesi hazırlanıp plana işlenen ve “ileride ihtiyaç olduğunda” yapılacağı ifade söylenen doğu istasyonunun raftan indirildiği, yerinin de İğdir Köyü olacağı ilk kez resmi kayda girmiş oldu.