Güncel siyasete farklı bakış: İktidar boşluğu olmaz, ama muhalefet boşluğu ciddi

GURHAN AKDOGAN
GURHAN AKDOGAN

Hafta içinde… Gazetede çaylarımızı yudumlarken, Gürhan Akdoğan’ın siyasete girişinden bugüne kadarki trendi gözümüzün önünden geldi geçti.
Onu…
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı olarak tanıdık. Döneminde Oda’yı adeta sürekli düşünce ve proje üreten özelliğiyle think tank kuruluşu haline getirdi.
Sonra…
2004 yerel seçiminde CHP Bursa Büyükşehir Adayı oldu, ama o günün koşullarında rüzgara karşı durması mümkün değildi. Yine de akıllarda kalan projeleriyle etkili bir seçim kampanyası geçirdi.
Ardından…
Abdullah Özer döneminde CHP İl Yönetim Kurulu’na girdi ve İl Başkan Yardımcısı olarak bu kez siyasi projeler üretmeye başladı.
2007 genel seçiminde CHP Bursa Milletvekili Adayı olan Onur Öymen’in kampanya organizasyonunu yürüttü, gölge gibi yanından hiç ayrılmadı. O süreç, milletvekili seçilen Özer’in yerine CHP Bursa İl Başkanı olmasını getirdi.
5 yıl süren il başkanlığının sonrasında 2015’te de milletvekili adayıydı.
Şimdilerde…
Siyaseti kendi penceresinden izleyen Gürhan Akdoğan’la sohbet ederken neler yaptığını sorduk. O da şunu paylaştı:
“İl Başkanlığı’ndan ayrılalı 8 yıl oldu. İnsanları hâlâ aramaları güzel bir şey. Soranlarla görüşlerimi paylaşıyorum, sohbet ediyorum.”
Peki…
Bugünkü ortamı nasıl görüyor?
Söze “2013’e kadar seçim beklemiyorum” diye başladı ve şunu söyledi:
“Türkiye’de iktidar boşluğu olmaz. Çünkü iktidar boşluğu doldurulur. Fakat ciddi bir muhalefet boşluğu var. Nedeni de belli: Muhalefet hamasetle yapılmaz, bilgiyle boşluk doldurulur.”
Şunu anımsattı:
“2008’de Olay TV’de sizin programınızda ‘Kendimizden korkmadan, bizden daha nitelikli insanları partiye kazandırıyoruz, koltuğa güç veriyoruz’ dedim. Siyaset için hâlâ bu ilke geçerli. Çünkü siyasetin nitelik sorunu var.”
Bu noktada…
“Geçmişte ne yaptıysak onları yapmaya devam edeceğiz, vazgeçmek yok. Görevden ayrılırken ‘Bu bir nokta değil virgül’ demiştim, aynı yerdeyim” dedi ve şu mesajı verdi:
“Ne yapacaksak CHP içinde yapacağız.”