Çocuktan yaşlıya her kesimden ‘insana’ dokunan kurum: Sevgi ve şefkat dağıtıyor

BURSA AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER IL MUDURU HASAN YILMAZ
BURSA AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER IL MUDURU HASAN YILMAZ

Şu bir gerçek ki… Toplumu ayakta tutan çok özel bağlar var. Bu bağlar da, çocuktan yaşlıya uzanan yelpazede aile temeline dayanıyor.
Bir anlamda…
Toplumsal sorumluluklar da aile temelinden başlıyor.
Ne var ki…
Her toplumda olduğu gibi, bizim toplumumuzda da o noktadan başlayan kimi sorunlar yaşanabildiği de bir gerçek.
İşte…
Çocuktan yaşlıya, tüm aileyi kapsayan ve bazı durumlarda riskli gruplar ortaya çıkaran bu alana yönelik sosyal hizmet anlayışıyla çalışan bir kurumumuz var: Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü.
Bünyesinde…
Ailesiz kalmış çocukları yetiştiren Sevgi Evleri de, problem yaşayan kadınlar için Sığınma Evleri de, yaşlılar için Huzurevleri de var.
Nitekim…
Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz’la sohbet ederken, bu geniş alanda topluma hissettirilmeden yapılanları konuştuk.
Yılmaz, daha önce Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyelerinde çeşitli görevler üstlenmiş, sosyal ve demografik yapısı Bursa ile benzerlik gösteren Tekirdağ’da 5.5 yıl il müdürlüğü yapmış, genç ama deneyimli bir isim.
Gözlemlerimize göre…
4 Ekim 2019’dan beri görev yaptığı Bursa’da kurumun organizasyon yapısında ve hizmet anlayışında önemli değişimlere imza attı, çalışma hızını arttırıp hizmet alanını genişletti.
Üstelik, bunları sessiz sedasız yaptı.
Çocuktan yaşlıya her kesimden insana dokunan bir kurumun yöneticisi olarak “Bizim 82 milyona karşı sorumluluğumuz var” bilinciyle hareket ediyor.
Bu sorumluluğa…
Pandemi sürecinde insanı ve aileyi ayakta tutacak destek de eklendi. Bursa’daki destek hizmetlerini anlatırken çarpıcı bir rakam verdi:
“Pandemi sürecinde Bursa’dan 30 bin civarı başvuru aldık. Titiz ve hakça değerlendirmelerle 1.350 aileye, kriterler ve kat sistemi esas alınarak 1.100 liradan 4 bin 100 liraya kadar değiren rakamlarda destek ödemesi yaptık.”
Pandemiye özel destekte işyeri kapanan esnaf da, işsiz kalan müzisyen de var.
Kurumun öncelikli sorumluluk alanı riskli gruplar dışında sıkıntıya düşene toplumsal destek sağlanması, dayanışma anlayışının bir başka yansıması.