Bursa’ya güzel haber… Gemlik treni için 4 tünel ve 2 köprülü proje hazır, sıra yatırım programına alınmasında

GEMLIK TREN HATTI PROJESI
GEMLIK TREN HATTI PROJESI

Gerçi… Bursa’nın hızlı tren beklentisinde süreç çok ağır ilerlediği için bir dönem umutsuzluk bile oluştu, ama Ankara’dan güzel haberler geliyor.
Nitekim…
Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattı ihalesinin ardından, Bursa’nın beklediği proje olan Gemlik hattı için de önemli ve hızlı gelişmeler yaşanıyor.
Öyle ki…
Ankara’daki dostlardan cuma gecesi gelen “4 tünel ve 2 köprülü Gemlik treni projesinin hazır olduğu” haberiyle heyecanlandık. Haber, 2018’de askıya alınan projenin raftan inmekle kalmayıp hızlandığı anlamına geliyor.
Bunun üzerine…
Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattının ihalesinden sonra Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’le görüştüğünü bildiğimiz TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu aradık.
Gördük ki…
Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu da projeyle ilgili gelişmeler nedeniyle heyecanlı.
Şunu söyledi:
“İhalesi geçen ay yapılan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı treni projesi dış kredili bir proje olduğu için yasal ve teknik prosedür işliyor. Bu projeyle birlikte Gemlik hattı için harekete geçtik. Çalışmaların hızlandığını da memnuniyetle görüyorum.”
Şunu vurguladı:
“Türkiye’nin otomobili olan TOGG’un temelinin Gemlik’te atılmasıyla birlikte Gemlik hattının da önemi arttı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu projeyi önemsediğini biliyorum.”
Bu noktada önemli bir ayrıntı var.
20 Ağustos’ta 9 milyar 449 milyon liraya ihale edilen Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattını Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü üstlendi. 24 kilometrelik Gemlik hattı projesini TCDD hazırladı.
Hedefi yine Çavuşoğlu açıkladı:
“Bursa kadar Eskişehir bölgesi sanayisi için de limana en kısa yoldan ulaşma anlamında çok önemli olan Gemlik treninin yatırım programına alınması için Ankara’daki girişimlerimizi sürdürüyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Girişimlerden umutluyuz. Demiryolumuzu Gemlik’e bağlayıp sanayimizi en kısa yoldan limanla ve TOGG’la buluşturmak istiyoruz.”