Başkan Aktaş planlamasını yaptı: Yunuseli 5 kat, öncelik Altıparmak’ta, Doğanbey gündemde yok

BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS
BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS

Daha başında… “Yunuseli’nde son durum nedir?” diye sorduk ve sohbete de damardan girmiş olduk. Anlaşılan o ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş son dönem bu soruyla çok fazla karşılaşmış.
Nitekim…
Olay’ı ziyaretinde, İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında, yönetici ve yazarlarla sohbetinde konuya kontra yaklaşım gösterdi:
“Eğri oturup doğru konuşalım… Herkesin dilinde kentsel dönüşüm var. Fakat bu işin nasıl halledileceğine dair kimsenin bir formülü yok.”
Bu noktada…
Parsel bazlı değil de, ada bazlı kentsel dönüşümle bin daire yerine 1.500 daire de yapılabileceğini, üstelik yeşil alanlar olabileceğini söyledi.
Formüllerden biri olarak doğru planlamayla konutlar yapıp naklederek alan boşaltılmasını gösterdi. Boş arsaya yapılan konutların satılması örneği verdi.
Şuna da dikkat çekti:
“Herkesin dilinde Yıldırım var, ama kentsel dönüşüm Nilüfer’de oluyor.”
Çok özel bir bilgi verdi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum bir gece önceden geldi. Bana ‘rezerv alanlarını göster’ dedi, sivil arabayla şehri dolaştık.”
Sonra da…
“Yunuseli Havaalanı arazisinin yüzde 40’ını Jandarmanın kullandığını” anımsatıp şunu söyledi:
“Orada, Doğanbey gibi 20 katlı binalar dikileceği zannediliyor. Gerçi, çevresinde 17 katlı bina zaten var. Fakat bizim planımız burada en fazla zemin ve 5 kat. Daha yükseğini düşünmüyoruz. 300-500 konut yapalım da satalım derdinde de değiliz.”
Araziyi Bakan Kurum’a da gösterip düşüncesini aktardığını ifade ederken, o görüşmeyle ilgili bir not daha verdi:
“Sayın Bakan’a görüşmemizde. yüksek yapılar nedeniyle şehirde olumsuz bir algımız olduğunu, bunu kırmamız gerektiğini söyledim.”
Ardından…
“Şehir yeni bir hatayı kaldırmaz, böyle bir lüksümüz yok” dedi ve yüksek katlı yapılarla ilgili bir başka konuya geldi:
“Açık söyleyeyim… Doğanbey TOKİ konutlarını yıkan tarihe geçer. Fakat bizim gündemimizde yok. Hatta oraya bir de Millet Bahçesi yapıyoruz.”
Gündemindeki konuyu da açıkladı:
“Bizim önceliğimiz, şehrin ilk apartmanlaşmasının başladığı Altıparmak ve Merinos’un altındaki bölgenin kentsel dönüşümü. Bunu yapmalıyız.”