Vatandaşa soruldu: Osmangazi Belediyesi pandemi hizmeti gençleri de, yaşlıları da memnun etti

OSMANGAZi BELEDiYE BASKANI MUSTAFA DUNDAR
OSMANGAZi BELEDiYE BASKANI MUSTAFA DUNDAR

Araştırmayı… Bursa’nın araştırmacısı olarak Türkiye’nin her yerinde kamuoyu araştırmalarını sürdüren BETİMAR yaptı ve Osmangazi’deki 91 mahalle ve mıntıkada 2 bin 250 kişiyle yüz yüze görüştü.
Görüşmelerde de…
Pandemi dönemi performans ölçümü olarak vatandaşa “Kovid-19 salgını ile mücadelede Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları hakkında kanaatiniz nedir?” diye soruldu.
Soruya…
Ankete katılanların yüzde 31.6’sı çok başarılı cevabı verirken, yüzde 29.6’sı da başarılı bulduğunu söyledi. Ankete katılıp çok başarılı ve başarılı bulanların toplamı yüzde 61.2’ye ulaştı.
Bu rakam…
Bursa gibi metropol bir kentin merkezini oluşturan ve karma nüfusun yaşadığı en büyük ilçe için kolay ulaşılacak bir sonuç değil.
Yanı sıra…
Yapılan hizmetleri çok başarısız bulan, yüzde 22.7 ile başarısız bulan yüzde 16.1’in toplamı da yüzde 38.8’de kalıyor.
Araştırmada dikkat çeken ayrıntılar da var:
Pandemi döneminde Osmangazi Belediyesi hizmetlerini çok başarılı bulanların yüzde 34.8’inin kadın ve yüzde 29’unun erkek olduğu görülüyor. Kadınlar, başarılı ve başarısız tercihlerinde de önde çıkarken, yalnızca çok başarısız seçeneğinde erkekler yüzde 27.1’le öne geçiyor.
En ilginç tablo ise yaş gruplarında:
Hizmetleri çok başarılı bulanlardan 65 yaş ve üstü olanların oranı yüzde 45.3’e ulaşırken, başarılı bulanlar arasında 18-24 yaş arasında olanların oranı yüzde 53.2 seviyesinde.
Tablo…
Osmangazi’de yaşayan gençlerin de, yaşlıların da pandemi sürecindeki belediye hizmetlerinden memnun olduklarını gösteriyor.
Buna karşılık…
Hizmetleri çok başarısız bulanlar arasında yüzde 26.2’yle 45-54 yaş grubu ilk sırayı alıyor.
Partilere göre dağılımda ise çok başarılı bulanların yüzde 46.4’ü AK Parti, yüzde 25.9’u MHP, yüzde 13.8’i CHP, yüzde 9.7’si İYİ Parti ve yüzde 6.1’i HDP seçmeni.
Hizmetleri çok başarısız bulanlarda yüzde 50 ile HDP seçmeni ilk sırada, onu yüzde 30.5’le İYİ Parti ve yüzde 29.3’le CHP seçmeni izliyor.