Trafik yükü giderek artan kavşağa zamanında müdahale… Küçül bir ‘U dönüş’ ilavesi sorunu çözdü

LEFKOŞE CADDESİNİN DÜZENLEME ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNÜMÜ
LEFKOŞE CADDESİNİN DÜZENLEME ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNÜMÜ

Gazetelerde yer aldı… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin yeni merkezi konumunda olan Nilüfer’de hem alışveriş merkezlerini, hem dağ ilçelerine giden yolu birleştiren noktada incelemeler yapıyordu.
Yer de…
Hafta sonu doğada piknik için dağ bölgesine gidenlerin dönüşte trafik kâbusu yaşadıkları Lefkoşe Caddesi’ydi. Başkan bu bölgedeki çalışmayı denetliyordu.
Çünkü…
Bu nokta Beşevler ve Mihraplı-Dikkaldırım bölgesinin de birleşmesiyle, kentin trafik yoğunluğu çok hızlı artan bölgesi haline geldi.
O nedenle…
Büyükşehir’in yaptığı düzenlemeyi, yol ve ulaşım uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’e sorduk.
Dedi ki:
“Orada, günün her saati müşteri sirkülasyonu çok fazla olan 3-4 devasa alışveriş merkezi var. Yine bölgede başlayan çok katlı yapılaşma var. Yeni projeler de söz konusu. Soruna bu noktada müdahale edilmesi önemli.”
Yapılanı özetledi:
“Lefkoşe Caddesi’nde Beşevler ve Çamlıca kavşakları arasına bir U dönüşü kavşağı eklendi. Bu da çok olumlu yansıdı.”
Şuna da dikkat çekti:
“Bununla beraber, Yıldırım Caddesi’yle Eğitimciler Caddesi arasında bağlantı oluşturmak ve trafik yükünün eşit dağılımını sağlamak için Akçay Sokak’ta tek yön uygulaması başlatıldı. Bu da son derece doğru.”
Önerisi şu;
“O bölgede bir sıkıntı daha var. Beşevler Caddesi’nin Yıldırım Caddesi’ne katıldığı kavşak sorunlu. Orada da bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu yapılırsa, şimdiki düzenleme projesi daha da değer kazanır.”
Ardından…
Kentleşmenin, planlamanın, trafiğin en temel noktasına işaret etti:
“Yaya ve araç sirkülasyonu çok fazla olan kamusal ya da kamuya açık alanlarla yüksek katlı iş merkezi ya da konut projelerinde kavşak yaklaşımlarına daha işin başında dikkat etmek gerekiyor.”
Uyarısı da şu:
“Son derece dar bir alana projeleri adeta hapsedip sonra da trafiği çözmeye çalışmak kolay değil. Çünkü trafik bir sebep değil, sonuç. İmar uygulamalarıyla da yakından ilişkisi var. Planlama bu yüzden çok önemli.”