Şehir planlamasında yeni bakış… Sorun ortaya çıktıktan sonra değil, işin içinde olup baştan uyarmak

ŞEHiR PLANCILARI ODASI BAŞKANI ALP KAYA VE YÖNETiM KURULU ÜYESi MURAT iLKME OLAY MEDYA iCRA KURULU BAŞKANI MEHMET ALi iNAN
ŞEHiR PLANCILARI ODASI BAŞKANI ALP KAYA VE YÖNETiM KURULU ÜYESi MURAT iLKME OLAY MEDYA iCRA KURULU BAŞKANI MEHMET ALi iNAN

Aslında… Plansız geliştiği için “Yeşil Bursa” tanımından beton kente çok hızlı geçen Bursa’da, Şehir Plancıları’nın görüşleri çok önemli, ama başka Oda’lar öne çıkarken ŞPO yakın geçmişte farklı bir yol seçti.
Gördüğümüz kadarıyla…
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nde Alp Kaya’nın başkanlığıyla yeni bir dönem başladı. Yeni dönemin en önemli özelliğini ise, Yönetim Kurulu Üyesi Murat İlkme ile birlikte Olay’ı ziyaret eden Kaya açıkladı:
“Kentle ilgili “bitsin, sonra dava açarız’ yaklaşımını değiştirdik. Başlangıç aşamasında işin içine girip mutfağında olmak istiyoruz. Amacımız yanlış yapılmadan uyarıp engellemek. Dava açma hakkımızı da koruyoruz.”
Örnek olarak…
Büyükşehir Belediyesi davetiyle, Hanlar Bölgesi’nin sembolü tarihi Çarşıbaşı Meydanı projesinin jürisinde yer almalarını gösterdi.
Kurumlar ve yerel yönetimlerle kavga etmeden birlikte çözüm önemli. Bursa’nın ihtiyacı olan da bu.