Pandemi nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri 15 Eylül’den 15 Ekim’e kadar yapılacak… AK Parti’nin son kararı

AK PARTi KONGRE SÜRECi BELLi OLDU
AK PARTi KONGRE SÜRECi BELLi OLDU

İlk planlama… AK Parti’nin ilçe kongrelerinin 29 Şubat’ta Orhaneli ve Büyükorhan, 1 Mart’ta da Harmancık ve Keles’le başlamasıydı. Ne var ki, dağ yöresindeki şehit cenazesi nedeniyle 4 dağ ilçesinin kongreleri ertelendi.
Bunun üzerine…
İlk kongreler 7 Mart’ta Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de, 8 Mart’ta da İznik ve Yenişehir’de yapıldı.
Sonra da…
Koronavirüs salgınının yaygınlaşması üzerine; toplu olarak bulunulan ortamlar sağlık açısından risk oluşturduğu için AK Parti Genel Merkezi kongreleri ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.
İşte…
O ertelenen kongrelerle ilgili takvim çalışmaları farklı zamanlarda farklı hedefler ortaya çıkardı.
Örneğin…
Haziran ayının hemen başında, Bursa’da 4’ü yapılıp ertelenen ilçe kongrelerinin “temmuz ayında yıldırım hızıyla tamamlanması” gündeme geldi.
Bunu…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın haziran sonunda yaptığı “ilçe kongrelerinin 10 Eylül’de başlamasının planlandığı” açıklaması izledi.
Derken…
Henüz teşkilatlara duyurulmasa bile, AK Parti Genel Merkezi’nin yarım kalan kongrelerle ilgili son kararı kulağımıza geldi.
Buna göre…
Türkiye genelinde olduğu gibi, Bursa’da yapılan 4 kongreden sonra kalan 13 ilçe kongresinin 15 Eylül’de başlayıp 15 Ekim’de bitecek bir takvime göre tamamlanması yönünde Ankara’da genel bir karar ortaya çıktı.
Karar gereği…
İl kongresinin de kasım ayı sonu ya da aralık ayı başında olması düşünülüyor.
Son durumu konuştuğumuz ve Genel Merkez’deki gelişmelere kulakları delik olan Ankara’daki dostlar, önümüzdeki sürecin şöyle işleyeceğini söylediler:
“Önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Merkezi, ilçe kongrelerinin 15 Eylül-15 Ekim arasında tamamlanması kararını teşkilatlara genelgeyle bildirir. Teşkilatlar da bu süreçte kendi kongre tarihlerini belirleyip İl Başkanlıkları aracılığıyla Genel Merkez’e gönderirler.”
Şunu da eklediler:
“Nüfus olarak büyük ilçelere parti üst yönetiminden konuk gönderilmesi planlanıyor.  Bunun programı da kongre tarihlerine göre belli olacak.”