Görevi Bahçeli verdi: MHP sokak sokak Bursa’nın pandemi raporunu hazırlayacak

DEVLET BAHÇELi VE MHP iL BAŞKANI CiHANGiR KALKANCI Case Conflict
DEVLET BAHÇELi VE MHP iL BAŞKANI CiHANGiR KALKANCI Case Conflict

Kim ne derse desin… Türkiye koronavirüs mücadelesinde, dünya devi  ya da Avrupa’nın önderi görülen ülkelere göre önemli bir başarı elde etti.
Elbette…
Salgın süreci sonuçlanmadı, ama siyasal, sosyal ve ekonomik günlük yaşamın daha fazla etkilenmemesi için normalleşme takvimi adım adım devreye girdi.
Bu kapsamda…
Geride kalan zor günlerin ardından, topluma yansıyan ekonomik hasarı en aza indirmek için destek paketleri açıklanırken, konu siyasetin de önemli gündem maddesi olarak yansıyor.
Nitekim…
Cumhur İttifakı ortağı olarak MHP salgının etkilerinin belirlenmesi için hemen harekete geçti bile.
İlk adım da…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pandemi sürecinde yaşananların ve sonrasında ortaya çıkan “sosyal, siyasal ve ekonomik manzaranın tespiti” talimatının genelgeye dönüştürülüp MHP teşkilatlarına gönderilmesiyle atıldı.
Gelinen noktada…
Bahçeli’nin önemsediği bazı iller olduğu biliniyor. İşte o iller arasında Bursa da yer alıyor. O nedenle, Bahçeli’nin istediği durum tespiti raporunu MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile konuştuk.
“Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda biz de MHP Bursa İl Teşkilatı olarak hemen sahaya çıkıyoruz. Arkadaşlarımız 17 ilçemizi kapsayan ziyaret programı hazırladılar.”
Yapılacak çalışma şu:
“Genelgeye göre bizden ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak durum tespiti yapmamız isteniyor. Salgının etkin olduğu dönemde sosyal, siyasal ve ekonomik tabloyu nasıl etkilediğini belirleyeceğiz. Bunu da rapor haline dönüştürüp 30 gün içinde Genel Merkezimize göndereceğiz.”
Şunun da altını çizdi:
“Raporumuzda, yaşanan etkilerin giderilebilmesi için nerelere ne tür katkılar yapılabileceğine ilişkin gözlemlerimizi ve önerilerimiz de yer alacak. Çok kapsamlı ve ayrıntılı bir rapor hazırlayacağız.”
Şunu da ekledi:
“Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla teşkilatlara gönderilen genelgede bazı öneriler de var. Örneğin, saha çalışmalarıyla siyasi temas ve faaliyetler sırasında mümkün mertebe kısıtlı sayıda bir araya gelinmesi isteniyor. Salgın henüz tam anlamıyla geçmediği için kontrollü çalışma yapacağız.”