Türkiye’nin ilk şehir oyunu… Bursa’nın güzellikleriyle ailece tanışmak için evde kalın

KÜLTÜR A Ş GENEL MÜDÜRÜ FEHİM FERİK
KÜLTÜR A Ş GENEL MÜDÜRÜ FEHİM FERİK

Başta… Sağlık uzmanları, olmak üzere ilgili herkes günlerdir yalvarırcasına “Evde kalın, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın” çağrı yapıyor.
Yanı sıra…
Günlük yaşamı kısıtlamaya yönelik 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasakları, şehirlerarası ulaşımın kesilmesi gibi önlemler devreye girdi.
Buna karşın…
Evde kalmanın da kendine özgü sıkıntıları var. Kitap okumak, müzik dinlemek, film izlemek, aile içi sohbetler evde sıkılanlar için getirilen öneriler.
İşte…
Bu önerilere bir yenisi eklendi: Evde ailece oynanan ve eğlenirken Bursa’nın güzelliklerini tanıtan oyun.
Oyunu…
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Kültür A.Ş.’nin isteğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AR-GE biriminde çalışan İbrahim Halil Demir, matematik öğretmeni Tahsin Üstündağ ve sınıf öğretmeni Suat Sönmez’den oluşan ekip üretti.
Ortaya da…
Evde ailece oynanabilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli şehir oyunu çıktı.
Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fehim Ferik, öncülük ettikleri oyunu şöyle anlattı:
“Hazırlattığımız oyuna Bilgin Bursa adını verdik. Bu oyun, Bursa’yı tanımanın en eğlenceli yolu olacak.”
Şunu vurguladı:
“Kurgusu, içeriği ve tasarımı ile tamamı yerli üretim bir oyunumuz var artık. Toli oyun grubu tarafından tasarlanan bu oyun Türkiye’nin ilk şehir oyunu olma özelliğini taşıyor.”
Şuna da dikkat çekti:
“Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yaşadıkları şehri daha iyi tanımaları için ‘şehri tanıma dersi’ koydu. Bilgin Bursa oyunu öğrencilere bu yönde de katkı sağlayacak.”
Oyunu şöyle tanıttı:
“17 ilçemizdeki tarihi, doğal ve kültürel özelliklerin ön plana çıkarıldığı oyunla heyecan ve eğlence birlikte yaşanacak. Bursa’da yaşamanın farkı hissedilecek ve kentimizin bilinmeyen ayrıcalıkları keşfedilecek.”
Arzu edenler…
Bursa’nın geçmişinden bugününe eşsiz bir yolculuk yaptıracak oyunu Kültür A.Ş. satış noktalarıyla internette www.bursakultur.com adresinden alabilirler.