Bursa, korona salgını için hazırlanan ‘en kötü durum’ senaryosunda ‘iyi’ seviyede yer aldı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Salgın dünyayı kasıp kavuruyor… Ekonomik açıdan güçlü ve dünya lideri ülkeler virüsün yayılmasını da can kayıplarını da engelleyemiyorlar.
Risk…
Elbette Türkiye için de çok büyük, fakat Avrupa ülkeleri ve Amerika ile karşılaştırınca moral verici tablolar görüyoruz.
Bursa boyutunu…
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olarak hükümette yer alan, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk.
Şu değerlendirmeyi yaptı:
“Hem Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar hayata geçiriliyor, hem de Sayın Cumhurbaşkanımız bunları milletimize Ulusa Sesleniş konuşmalarıyla aktarıyor. Alınan tedbirlere sürekli yenileri ekleniyor.”
Ardından…
“Aynı şekilde, belediyelerimiz de ortaya çıkan ve ihtiyaç ve destek taleplerine yetişmeye çalışıyor” dedi ve şunun altını çizdi:
“Hakkını teslim ederek söylemeliyim ki, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu süreci Bursalılar adına son derece iyi yönetiyor. Vatandaşlarımız açısından Bursa’mız açısından yapılması gereken ne varsa yerine getiriyor. Hem kendisi, hem çalışma arkadaşları olağanüstü gayret içinde.”
Şöyle devam etti:
“İlçe belediye başkanlarımız da kendi bölgelerinde gönül belediyeciliğinin karşılığının ne olması gerektiğini gösterircesine gerekenleri yapıyorlar.”
Şunu da vurguladı:
“Sayın Valimiz ve Sağılık İl Müdürümüz sürecin yönetimi, sevki ve idaresi konusunda inanılmaz başarı gösteriyorlar. Sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Onların emeği her türlü izahtan vareste.”
Sonra da…
Bursa’daki son durum hakkında bilgi verdi:
“Pandemi süreciyle ilgili olarak ‘en kötü durum’ senaryosu hazırlandı. Bu senaryoya göre Bursa’mız büyük oranda ‘iyi’ seviyesinde, yer yer ‘orta’ seviyede. Özellikle Büyükşehirler arasında mukayese edilemeyecek yerde.”
Şu uyarıyı yapma gereği duydu:
“Buna rağmen, süreç tamamlanmadığı için tedbiri elden bırakmamalıyız.”
Rakam da şu:
“Bursa’daki son tablolara göre 855 vaka, 24 vefat var. Güzel olan, taburcu sayımızın da yüksek olması.”