Bu çağrı Demirtaş’tan başladı Türkiye’de iş dünyasının gündemi oldu: İşçi çıkarmama taahhüdü

DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL
DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL

Tam 2 hafta önceydi… Kısa adıyla DOSABSİAD olarak bildiğimiz, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu 24 Mart 2020 günlü toplantısında önemli bir karar alındı:
”DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri olarak herhangi bir kâr-zarar hesabı yapmadan, milli istikrar ve milli birliği göz önünde bulundurarak işçi çıkarmayacağımızı taahhüt ediyoruz.”
Çok kritik bir süreçte alınan bu çok kritik kararı 1 Nisan günü DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel açıkladı. Biz de 2 Nisan günü bu sütunlardan “çok önemli karar” başlığıyla paylaştık.
İlk adımı…
DOSAB-DOSABSİAD olarak Demirtaş’ta atılan işçi çıkarmama taahhüdü çok geniş yankı buldu ve dalga dalga Türkiye’ye yayıldı.
Sonrasında…
Kısa adıyla TOBB olarak bildiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve hemen ardından da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karar haline getirildi, destek veren firmalar listeler halinde açıklandı.
Bir anlamda…
Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerine kapandıkları, fabrikaların üretimi durduğu süreçte topluma en büyük moral oldu.
İşte…
Zor günlerde istihdam güvencesi haline gelen kararın çıkış noktası olan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’e o kararı alış sürecini sorduk.
Önce…
“İstihdam çağrımız büyük ilgi gördü ve Türkiye’nin gündemine girdi. DOSAB ve DOSABSİAD olarak böyle bir konuda Türkiye’ye öncülük etmekten onur duyuyoruz” dedi ve şunu söyledi:
“DOSAB ve DOSABSİAD olarak Bursalı hemşerilerimizin her zaman yanlarındayız. Özellikle bugünkü gibi ortamlarda insanımıza yardımcı olmayı en önemli görev olarak kabul ediyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Çalışanlarımız bizim için önemli. O nedenle işten çıkarmama sözü verirken, onların kendilerini güvencede hissetmelerini sağlamak istedik.”
Mesajı da şu:
“İnanıyoruz ki, bu kötü ve karamsar günler kısa bir süre içinde geride kalacak ve milletçe el ele vererek bunu başaracağız. Bu zor günleri atlatana kadar el ele olmaya devam edeceğiz.”