Ülkelerin sınırlarını kapattığı bir dönemde bir turizmci için en zor görev: Rüştü Dilmen, uluslararası alanda Dünya Turizmcisi 13 kişi arasına seçildi

RÜŞTÜ DİLMEN
RÜŞTÜ DİLMEN

Dünya zor bir dönemde… Küresel koronavirüs salgını insan yaşamını tehdit ediyor ve tüm ülkeler bu salgına karşı olağanüstü bir mücadele veriyor.
Risk nedeniyle insanlar evlerine kapanıyorlar. Bu da üretimin durmasına, işsizliğin artmasına yol açıyor. Ticaret durdu, esnaf zor durumda.
Ülkeler koruma amacıyla sınırlarını kapatıyorlar, yolculukları kısıtlıyorlar.
Salgın…
Yıllardır bacasız sanayi olarak umut bağladığımız turizmi olumsuz etkiliyor. Tüm toplantı ve organizasyonların iptal edilmesi yanında, önümüzdeki turizm sezonu da ne yazık ki umut vermiyor.
Böylesine zor ve kritik bir süreçte, hem Bursa, hem Türkiye turizmi adına önemsenen bir gelişme oldu.
Dünya genelinde turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan ve merkezi İspanya olan Skal 90 ülkedeki 358 şubesinde 15 bin üyeye sahip sivil toplum örgütü. Türkiye’de 17 şubesi ve bin civarı turizmci üyesi var.
İşte…
Turizm sektörünün bu önemli sivil toplum örgütü Skal’ın iki hafta önce Çanakkale’de yapılan Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu’nda, verilen önerge üzerine Rüştü Dilmen oybirliğiyle Uluslararası Skal Dernekleri Onursal Üyesi seçildi.
Böylece…
Bu unvanı taşıyan Dünya Turizmcisi 13 kişiden biri oldu.
1984 yılında üye olduğu Bursa Skal’da 5 dönem seçilerek 10 yıl başkanlık yapan, Milli Komite’de bir dönem genel sekreter, bir dönem sayman olarak iki dönem görev üstlenen Dilmen ocak ayında da Bursa Skal genel kurulunda Onursal Başkan seçilmişti.
40 yılı aşkın süre Bursa turizmine hizmet eden Rüştü Dilmen böylesine zor bir dönemde onur veren bir göreve seçilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Sohbet ederken…
Önce, “Beni öneren ve onur duyduğum böyle bir göreve seçilmeme vesile olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi ve şunu söyledi:
“Turizme hizmet etmek benim için yaşam biçimi. Geçmişte Türkiye Milli Komitesi’nde Bursa turizmini temsil etmiştim, şimdi uluslararası alanda Türkiye ve elbette Bursa turizmi için çalışacağım.”
Şunu da ekledi:
“Evet dünyada ciddi bir sağlık sıkıntısı var. Doğal olarak ekonomiye ve öncelikle de turizme çok etkisi olacak. Bu zor dönemde ülkem ve şehrim için elimden geleni yapmaya çalışacağım.”