Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın gözü Bursa’nın üstünde… Toplantı odasını dijital karargâha çevirdi, gece gündüz Bursa’yı izliyor

EMNİYET MÜDÜRÜ TACETTİN ASLAN SAAT BURSAYI İZLİYOR
EMNİYET MÜDÜRÜ TACETTİN ASLAN SAAT BURSAYI İZLİYOR

Göreve başladığında… Bursa’yı 24 saat gözleyen güvenlik kameralarını nasıl izleyebileceğini soruyor. Çalışma arkadaşları da, sistemin Kent Güvenlik Sistemi Yönetim Merkezi’nde bulunduğunu söylüyorlar.
Bursa Emniyet Müdürlüğü hizmet binası İzmir Yolu’ndan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na girişteki kavşakta. Yani kentin batısındaki Nilüfer’de.
Görüntülerin izlendiği merkezse kentin doğusundaki Yıldırım’da, Millet Mahallesi’nde. Takip edilmesi gereken bir şey olduğunda gidip gelmek hem mesafe, hem yoğunluk nedeniyle hiç de kolay değil.
Bunun üzerine…
Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, konuklarını kabul ettiği makam odasının hemen arkasındaki özel toplantı odasını tüm dijital sistemleri takip edebileceği karargâh haline getiriyor.
Burada…
Kentin her köşesinden yüzlerce kameranın 24 saat kesintisiz görüntü aktardıkları çok sayıda dijital pano var. Trafikten, meydanlardan, hassas kabul edilen yerlerden, tarihi ve turistik bölgelerden buraya sürekli görüntü akıyor.
Çok sayıda pano arasında trafik akışını gösteren dijital sistemin yansıdığı pano da var. Kentin hangi caddesinin hangi bölgesi sıkışıyor, nerelerde trafik rahat akıyor, hepsi anında takip ediliyor.
Öyle ki…
Kameralar her yöne hareket edebildiği gibi, yüksek çözünürlükte zoom yapıp görüntüyü yakınlaştırıyor da.
Nitekim…
Kentin merkezi bir noktasındaki kamera, yaklaşık 300 metre uzaktaki mağaza vitrinine zoom yapınca yakınlaştırdığı etiketlerdeki fiyatları kolayca okuduk.
Ayrıca…
Bir panoda Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Bursa Emniyet Müdürlüğü için yapılan her paylaşım, yorum, şikayetin yer aldığı Twitter sayfası var. Bir başka panoda da yerel internet sitelerindeki haber akışı takip ediliyor.
İşte…
Bursa Emniyet Müdürü Aslan makam odasının arkasındaki bu salonu dijital karargâh haline getirdikten sonra sistemin tam ortasına çalışma masasını yerleştirmiş. Yanında da toplantı masası var.
O karargâhı da şöyle tanıttı:
“Eğer makam odasında ağırlayacağım konuğum yoksa, tüm çalışmalarımı yürüttüğüm bu salondan gecenin 02.00’sinde çıktığım oluyor. 24 saat gözüm Bursa’nın üstünde, gece gündüz izliyorum.”