Meral Akşener caddeleri dolaşıp işyerlerine girdi, esnaf da içini döktü: İşler dönmüyor, cirolar düştü, doğalgaz ve elektrik faturalarıyla evdeki maliyet arttı

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER BURSA PROGRAMI
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER BURSA PROGRAMI

Programında… 2 günde 7 ilçeyi ziyaret vardı. Fakat, hiçbirinde siyasi konuşma yoktu. Gittiği yerde İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti, yönetimle bir araya geldi, ama toplantı yapmadı.
Buna karşın…
Sokağa çıktı, caddelerde dolaştı, esnafı ziyaret etti, hatır sordu.
Nitekim…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 günlük Bursa programının ilk gününde Kestel, Gürsu, Yıldırım ve Nilüfer’e gitti. Öğle yemeğini İYİ Parti Bursa listesinin ikinci sırasında bulunan ve milletvekilliğini kıl payı kaçıran Sami Bilge’nin Kestel’deki fabrikasında çalışanlarla birlikte yedi.
Kestel ve Gürsu ilçeleriyle Yıldırım’ın kalbi konumundaki Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde yaptığı esnaf ziyaretleri ise farklı bir tablo oluşturdu.
Çünkü…
Kapısından girip “Nasılsınız, işler nasıl” dediği esnafın pek çoğu, karşısında Akşener’i görünce içini dökme ihtiyacı duydu.
Dediler ki:
“Piyasada pahalılık var. Onun için iş dönmüyor. İş dönmeyince cirolar düştü, gelirler küçük kaldı. Fakat evdeki maliyetler arttı. Doğalgaz, elektrik, su faturalarına yetişemiyoruz. Öğrenci maliyetleri de çok arttı.”
Bu sözlere…
Genel anlamda bir tekrar da eklendi:
“Yangın mutfağı aştı.”
Günün sonunda…
Piyasanın röntgenini gösteren, vatandaş olarak esnafın içinde bulunduğu durumu sergileyen bu dert yanma sohbetlerinin ardından Akşener şu tespitini aktardı:
“Benim sokaklarda gördüğüm şu: Halkın gündemi siyasete ulaşmıyor.”
Ne demek istediğini de açıkladı:
“Siyaset kendi gündemini oluşturuyor ve kısır döngüler içinde polemikler üreterek bu gündemini uyguluyor. Maalesef ekonomi gibi, iş derdi gibi, zamlar gibi, pahalılık gibi halkın derdi ve gündemi olan konular siyasetin gündeminde yer bulamıyor.”
Gerçi…
İçinde bulunduğumuz süreçte sınır ötesi gündem her şeyin önüne geçti, ama TBMM’de temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanının sokaklara ve caddelere çıkıp işyerlerine girerek esnafı dinlemesi yeni bir süreç gibi duruyor.
En azından…
Esnaf, içinde bulunduğu koşulların ve derdinin duyulmasını sağlamış oldu.