Katılımı, konukları, heyecanı, mesajlarıyla BTTDD kongresi dernek kongresinin ötesine geçip, büyük bir ailenin ‘birlik kongresine’ dönüştü

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ KONGRESİ
BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ KONGRESİ

Gözlemimiz şu… Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği kongresi salonu taşıran ilgi, gelen konukları, verilen mesajlarıyla dernek kongresinin ötesinde büyük bir ailenin birlik kongresine dönüştü.
Dernek Başkanı Dr. Ali Emin Latif gururluydu.
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in konuşmasında anlattığı Batı Trakya’da yaşananlar ilgi çekiciydi. Batı Trakya’dan gelen belediye başkanlarının mesajları heyecan yüklüydü.
Yanı sıra…
Batı Trakya toplumunun ağabeyi konumunda olan IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren’in konuşması moral doluydu.
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuğlu, 2 dönem önce üstlendiği dernek başkanlığından devletin zirvesine yükselmiş bir siyasetçi olarak önemli mesajlar verdi.
“Bizler bir olmak zorundayız beyler, hanımlar… Sımsıkı birbirimize sarılmak zorundayız” diyerek mesajını verirken, “Türkiye’nin karanlık Rusya ilişkilerini aydınlığa kavuşturdu” sözleriyle Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a da teşekkür etti.