İmar affından yararlanıp elektrik ve suyu bağlanan 25 bin evdeki 100 bini aşkın nüfus Bursa’ya özel kanunla doğalgaza kavuşacak

HAKAN ÇAVUŞOĞLU AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET MUŞ OKTAY YILMAZ CEM KÜRŞAD HASANOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET MUŞ OKTAY YILMAZ CEM KÜRŞAD HASANOĞLU

İlk talep… 2011 yılındaki milletvekili genel seçimi sırasında Ankara Yolu’nun altındaki Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet ve Fatih mahallelerinden geldi.
Mahalle sakinleri…
“Ruhsatsız oldukları için evlerimize elektrik, su, doğalgaz bağlanmıyor” diyerek yakınmalarını dile getirdiler.
O gün…
Milletvekili adayı olarak bölgeye giden Hakan Çavuşoğlu konunun peşini hiç bırakmadı. Ankara’ya taşıdı ve etap etap çözme yolunda adımlar attı.
Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde tarihin en büyük imar barışı müjdesini 24 Mayıs 2018 günü Olay Televizyonu’ndan verdi.
Müjde…
Yürürlüğe giren imar barışı yasanını habercisiydi. Böylece, Ankara Yolu’nun ve Yakın Çevre Yolu’nun altında kalan mahallelerde imar barışı ile yapı kullanma belgesini alan vatandaşlar evlerine elektrik ve su bağlattılar.
Ancak doğalgazda sorun çıktı.
Çözümü için takibini yine Çavuşoğlu üstlendi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le görüştü, yeni bir yasayla sorunun çözülmesi için mutabık kalındı.
O aşamada belki de en kritik adım atıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu pazartesi günü TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’la buluşup 25 bin konutta yaşayan 100 binden fazla nüfusun doğalgaz beklediğini anlattılar.
Sonrasını…
Çavuşoğlu şöyle anlattı:
“Bursa’mızda 100 bin kişiyi ilgilendiren konuyu Meclis’te AK Parti Grubu’nun gündemine taşıdık. Bu aşamadan sonra AK Parti Grubu hukuk danışmanlarıyla yasama uzmanları bir araya gelip hazırlığı yapacaklar.”
Ardından…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la konuştuk. O da gelinen noktayı şöyle özetledi:
“Gürsu, Yıldırım ve Osmangazi’de 25 bin evde 100 bin kişinin doğalgaz beklediği konusunda Grup Başkanvekilimizi bilgilendirdik.”
Şunu ekledi:
“Yakın Çevre Yolu’nun altında kalan,  elektriği ve suyu olan, fakat doğalgaz bağlanmayan bu evler için şimdi kanuni dayanak hazırlanıyor. Ankara’dan umutlu dönüyoruz.”