Fabrika için temel atma günü beklenirken yerli otomobil hazırlığı başladı: Bursa’nın sanayisini ve ulaşımını yerli otomobil nasıl etkileyecek?

BURSA KENT KONSEYİ ULAŞIM ÇALIŞMA GRUBU YERLİ OTOMOBİL HAZIRLIK TOPLANTISI
BURSA KENT KONSEYİ ULAŞIM ÇALIŞMA GRUBU YERLİ OTOMOBİL HAZIRLIK TOPLANTISI

Açıklamalara göre… Geleceğin teknolojisiyle Gemlik’teki Askeri Hara arazisinde üretilecek yerli otomobil fabrikası temeli mayıs ayında atılacak.
Bu nedenle…
Hem proje üzerindeki çalışmalar, hem fabrikanın kurulacağı arazideki çalışmalar son aşamaya geldi.
Bir yandan…
Süreçler hızla ilerlerken, bir yandan da bu yatırımdan kentin nasıl etkileneceği üzerine çalışmalar yapılıyor, fikir alışverişleri yanında öneri düzeyinde projeler hazırlanıyor.
Örneğin…
Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu, yerli otomobilin kente etkilerini ele aldığı önemli bir toplantı yaptı.
BKK Başkanı Şevket Orhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Amerika’da otomobil mühendisliği üzerine kariyer yapan ve işin uzmanı kabul edilen Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız da katıldı.
Öncelikle…
Yerli otomobilin Bursa ve Türkiye’ye etkilerinin ele alındığı toplantıda, Prof. Dr. Yıldız, üretim için seçilen elektrikli araç modelinin çok önemli olduğunu vurgularken, “Otomotiv üretimi için Bursa nitelikli insan işgücü ve tedarik endüstrisi olarak çok güçlü” dedi.
Şuna da dikkat çekti:
“Bursa tüm özellikleriyle bu yeni yatırıma hızla adapte olabilecek konumda ve kalitede. Üstelik bu yatırım Devrim otomobilinde yaşanan hayal kırıklığıyla oluşan özgüven eksikliğini de giderecek.”
Yatırımı…
Bursa’nın ekonomik geleceği için pozitif gelişme olarak gördüğünü de ekledi.
Toplantı sonrası…
Yerli otomobili Bursa’ya etkileri yönüyle masaya yatıran ve bu yöndeki ilk değerlendirmenin ortaya çıkmasını sağlayan davetin sahibi Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’e çıkan sonuçları sorduk.
Şunu söyledi:
“Başlı başına önemli bir yatırım. Üstelik pek çok alanda devlet destekleri verilecek olması da önemini arttırıyor. Bu karar özel sektörün önümüzdeki süreçte ek yatırım kararları alma noktasında firmaları da teşvik edecek.”
Doğal olarak bu da kent sanayisine cansuyu etkisi yapacak.