Başkan Aktaş’tan Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos üçgeninde ‘Yeniden Yeşil Bursa İçin Yeşil Bölge’ projesi

MILLET BAHCESI KULTURPARK IPEKIS
MILLET BAHCESI KULTURPARK IPEKIS

Anımsıyoruz da… 1977’de gazeteciliğe adım attığımız Bursa Marmara gazetesinde sayfa sekreteri olarak birinci sayfa çizerken, rahmetli Niyazi Menteş’in bir haberini şu başlıkla manşete çekmiştik:
“Bursa’nın nüfusu 300 bini buldu.”
Yıl 2020…
Bursa’nın nüfusu 3 milyonu aştı. 1980-1985 arası yaşanan plansız ve kontrolsüz büyümeyle başka Bursa ortaya çıktı, yeşil Bursa bir anda kayboldu.
Kent merkezinde Kültürpark yegane soluklanma bölgesi kaldı.
Son dönem…
Kültürpark’ın yanı başında Merinos kente kazandırıldı, Mihraplı Parkı kent merkeziyle batıdaki yeni yerleşim alanları arasında adeta sınır haline geldi. Yıkılan Atatürk Stadyumu yerinde yapımı süren Millet Bahçesi ile Kültürpark entegre bir yeşil bölge oluşturacak.
İşte…
Tam da bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daha farklı ve daha yeşil Bursa için yeni bir çalışma başlattı.
Bir anlamda…
Yeniden yeşil Bursa için büyük bir yeşil bölge oluşturmak istiyor.
Bunu da…
Stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesi, yanındaki Kültürpark ve Merinos üçgenini birleştirerek yeni bir yeşil bölge ortaya çıkararak yapmak istiyor.
Sohbet ederken…
“Millet Bahçesi Bursa için çok özel bir kazanım olacak. Yanı başında zaten Kültürpark var. Bu yeşil alanları Merinos’la birleştirecek bir çalışma içindeyiz” dedi ve düşüncesini açıkladı:
“Atatürk Spor Salonu bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu, işlevini de kaybetti. Oraya yeni bir tesis yapmaktansa Kültürpark ve Millet Bahçesi ile birleştirmek için Spor Bakanımızdan istedim.”
Devam etti:
“Aynı şekilde Atatürk Lisesi de bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu. Oraya da yeni imar düşünemeyiz. Bursa eğitimine yıllarca hizmet etmiş bu okulumuzun yerini Millet Bahçesi ve Kültürpark’la birleştirmek üzere Milli Eğitim Bakanımızla görüşüp isteyeceğim.”
Üçüncü hedef şu:
“Bu bölgede İpekiş’in olduğu yer özel mülkiyet. Oradaki tarihi yapıyı koruyup Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos üçgeni oluşturup yeşil bölge haline getirmek için mülk sahipleriyle görüşeceğiz.”