Mart başında başlayıp ramazana kadar tamamlamayı planlayan AK Parti kongre takvimi taslağını hazırladı: Cumartesi ve pazar ikişer kongre olacak

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Delege seçimi… Aralık ayının başında sessizce başladı ve bitirdi. Yılın son günlerinde de AK Parti Genel Merkezi belirlediği kongre takvimini açıkladı.
O takvimde…
İlçe kongrelerinin 22 Şubat 26 Temmuz arasında, il kongrelerinin de 8 Ağustos 29 Kasım tarihleri arasında yapılacağı öngörülüyor.
Bursa için yapılan ya da düşünülen planlamayı AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a sorduk.
Söze…
“Bir kongre takvimi taslağı yaptık, fakat henüz kesinleşmedi. Öyle olunca, hangi gün hangi ilçe kongresinin yapılacağı konusunda kesinleşmiş bir şey yok.”
O taslaktaki çerçeveyi şöyle çizdi:
“Genel Merkezimizin yaptığı planlamada ilçe kongrelerinin 22 Şubat’ta başlayıp 8 Ağustos’ta bitirilmesi isteniyor. Biz Bursa için bu kadar geniş zaman aralığı düşünmüyoruz.”
Düşünce şu:
“İlçe kongrelerimizi mart ayında başlayıp nisan ayı sonunda tamamlamak istiyoruz. Yani, ramazana kadar bitirmek istiyoruz.”
Şöyle devam etti:
“Kongrelerimizi hafta sonlarında, cumartesi ve pazar günleri ikişer ikişer yapmayı tasarlıyoruz. O nedenle kongreler süreci çok geniş zaman dilimine yayılmadan tamamlanmış olacak.”
Şunu da vurguladı:
“Birbirine yakın ilçelerde aynı gün kongrelerimizi yapmayı düşünüyoruz. Bu da hem planlama, hem de koordinasyon açısından kolaylık getirecek.”
2017 yılında, AK Parti’nin kongre süreci başlarken büyük bir değişim yaşandı.
Cemalettin Torun’un yerine AK Parti İl Başkanı olarak görev üstlenen Ayhan Salman önce yeni ilçe teşkilatları yönetim kadrolarını oluşturdu, sonra kendi kongresini yaptı ve atandığı göreve seçilerek devam etti.
Bu dönem…
AK Parti’de geniş çaplı bir değişim beklenmiyor. Gerçi, süreç başlarken böyle bir beklenti vardı, ama Ankara’dan yansıyan haberlere göre sınırlı değişim söz konusu olacak.
Örneğin…
İl Başkanı Salman’ın görevine devam edeceğini duyuyoruz. Değişecek ilçe başkanı sayısı için başlangıçta “6’yı geçmez” deniyordu, şimdi Ankara kaynakları “4’ten fazla olmaz” diyorlar.