Hava ulaşımına 1 taşla 3 kuş hamlesi… Filibe merkezli Balkanlar-Bursa-Antalya hava hattı için Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ilk adımı attı

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR MUSTAFA ESGİN FİLİBE HAVAALANI
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR MUSTAFA ESGİN FİLİBE HAVAALANI

Aslında… Bulgaristan’da Türk nüfusun yaşadığı bölgenin merkezinde olan Filibe’ye hava hattı önerisi ilk turizmcilerden geldi.
Yerinde görüp incelemek için de AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin kalkıp Bulgaristan’a gitti, Filibe ve Sofya’da temaslarda bulundu.
Aynı zamanda…
TBMM’deki Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi olan Dr. Esgin, ülkenin Sofya’dan sonraki ikinci büyük kenti olan ve otoyol üzerinde bulunan Filibe’de görüşmelere de katıldı.
Örneğin…
Türk-Bulgar İşadamları Derneği Başkanı Donka Koleva ve Filibe Havaalanı Müdürü Spas Shumanov ile bir araya geldi. Filibe Milletvekili Cevdet Çakırov’un da katıldığı görüşmede, Filibe Havaalanı özellikleri ele alındı, Filibe-Bursa havayolu bağlantısı olabilirliği konuşuldu.
Filibe’nin aynı zamanda Pamporovo ve Bansko kayak merkezlerine yakınlığı da masaya konulan konulardan biriydi.
Dönüşünde…
Gözlemlerini sorduğumuzda şunu anlattı:
“Türklerin yaşadığı bölgenin merkezindeki Filibe’de Aktaş ve Farba gibi Bursa sermayeli sanayi var. Üstelik kayak merkezlerine çok yakın.”
Şunu vurguladı:
“Filibe Havaalanı bizim Yenişehir’deki havaalanımıza çok benziyor. Konma-kalkma ve yer hizmetleri ücretleri de çok ucuz. İki nokta arasında havayolu bağlantısı kurulması tüm görüşmelerdeki ortak konumuz oldu.”
Ardından…
“Bu havayolu bağlantısı için iki seçenek var” dedi ve şunu söyledi:
Bir…
“Bulgaristan’dan son dönemde Antalya’ya yoğun ilgi var. Bu nedenle Filibe-Bursa-Antalya hattı oluşturulabilir. Nisan ayında başlayacak böyle bir hat, Bursa’nın Antalya yolcuları için de cazip olabilir.”
İki…
“Havayolu ulaşımında üçgen uçuş denilen bir uygulama var. Filibe-Üsküp-Bursa hattıyla Balkanlar’a çok önemli bir hava bağlantısı kurulabilir.”
Düşüncesi şu:
“Sofya’ya yakın olan Filibe üzerinden Bulgaristan-Bursa bağı yanında tek seferle Üsküp’e ulaşılabilir ve Balkan köprüsü oluşturulabilir.”
Şunu da ekledi:
“THY Genel Müdürü İlker Aycı ile görüşüp bunları aktaracağım.”