Güzel haber Hakan Çavuşoğlu’ndan: 100 bini aşkın ev beklediği doğalgaza kavuşuyor

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Konunun iki ayağı var… İlkinde, Bursa’daki yapılaşmanın yüzde 55’ini oluşturan ve kaçak yapı olarak kabul edilen imar yasasına aykırı ruhsatsız yapılar yer alıyor.
Özellikle…
Ankara Yolu’nun altında kalan ve bir dönem ova sınırlarında olan mahallelerde büyük bir nüfus yaşıyor artık.
Nitekim…
2011 yılındaki seçim çalışmaları sırasında Ankara Yolu’nun altında bulunan Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet, hatta Fatih mahallelerine AK Parti Bursa Milletvekili Adayı olarak giden Hakan Çavuşoğlu vatandaşların “ruhsatsız yapılar nedeniyle evlerine elektrik, su, doğalgaz bağlanmadığı” yakınmasıyla karşılaşmıştı.
O yakınmalar…
Çavuşoğlu’nun konuyu Ankara’ya taşımasıyla 2018 yılında imar barışı olarak bildiğimiz düzenlemenin temeli oluştu.
Haberi de…
Türkiye ilk kez, 24 Mayıs 2018’de Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz dönemin Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoglu’ndan duydu.
Aradan 1.5 yıl geçti. Bursa’da 100 bini aşkın vatandaş imar barışı için başvurup yasal düzenlemeden yararlandı, evlerine elektrik ve su bağlandı.
Ancak…
Doğalgaz başvuruları sırasında ortaya farklı bir sıkıntı çıktı.
İşte…
O sorunu geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk.
Daha doğrusu…
İmar affına giden süreci başlatan siyasetçi olarak, tıkandığı noktadaki çözüm için yoğun ve titiz çalışma yürüten Çavuşoğlu ortaya çıkan gelişmeyi açıkladı:
“Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’le bu konu üzerinde yürüttüğümüz görüşmeler sonunda, doğalgaz bekleyen 100 bini aşkın vatandaşımızın sorunu için son aşamaya geldik.”
Çözüm noktası için de şunu vurguladı:
“Enerji Bakanlığımız yasal bir düzenlemeyle sorunu çözmeyi planlıyor. Bu çalışmalarda son aşamaya gelindi. Sanıyorum, Meclis’in açılmasıyla birlikte bu konudaki yasa hazırlığı da gündeme gelecek.”