Genel Merkez eğilimi… AK Parti’de ilçe kongrelerine ‘100 bin nüfus’ ayarı geldi, 5 ilçeye ayrı program yapılıyor

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Elbette… Siyasette tüm partilerin kongreleri, özellikle kan değişimi süreçleri yaşanan dönemler nedeniyle önemli ve kulisleri de ilgi görüyor.
Fakat…
2002 öncesindeki siyaset ortamının hareketi ve bu hareket kaynaklı çekişmeleri yansımasa da iktidar partisinin kongreleri biraz daha ilgi çekiyor.
Özellikle…
AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 sonrası siyasi döneminde kongre süreçlerini izlerken alışılmış parti içi yarışlar yerine iktidar partisinin hangi kadroyla yol yürüyeceğinin işareti görülmeye çalışılıyor.
O nedenle…
İçinde bulunduğumuz kongre sürecinde AK Parti’nin atacağı adımlar, diğer partilerden farklı gelişiyor. AK Parti Genel Merkezi de kongrelerle ilgili süreçleri alışılmış kongre takvimlerinden farklı hazırlıyor.
Nitekim…
Ankara’nın belirlediği “22 Şubat-26 Temmuz tarihleri arası ilçe kongreleri, 8 Ağustos-29 Kasım tarihleri arası da il kongreleri” takvimi açıkladı.
Bu doğrultuda…
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın takvim zamanlaması olarak “İlçe kongrelerimize mart ayı başında başlayıp nisan sonunda ramazana kadar bitirmek istiyoruz” açıklamasını da 10 Ocak günü duyurduk.
Salman’ın planlamasında “cumartesi ve pazar günleri ikişer kongre” var. Hazırladığı taslak kongre takvimini de böyle yapıp Ankara’ya gönderdi.
O takvimdeki başlangıç ve bitirme hedefinde bir değişiklik yok.
Buna karşılık…
Genel Merkez’in yaklaşımı doğrultusunda küçük bir ayarlama söz konusu.
İşte…
Ortaya çıkan yeni durumu Salman şöyle açıkladı:
“Genel Merkezimizde nüfusu 100 binin üstünde olan ilçelerin kongrelerine MYK Üyesi gönderilmesi eğilimi var. Biz de taslak programımızda bu eğilime göre yeni bir düzenleme hazırlıyoruz.”
Buna göre…
Nüfusu 100 binin üzerinde olan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Gemlik için ayrı bir program hazırlanıyor.
Her hafta…
100 bin nüfuslu ilçelerden birinin kongresi, Ankara’dan gelecek konukla yapılacak ve bu kongrelerden kamuoyuna mesaj verilecek.
Diğer ilçeler için hazırlanan program da yeni kongre takvimiyle birleştirilecek.