CHP’nin sürprizlerini öngörmek kolay değil… İsmet Karaca Ankara’ya gitti, İl Başkanı Adayı olmak için Kılıçdaroğlu ve Salıcı ile görüştü

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ VE İSMET KARACA
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ VE İSMET KARACA

Görünen o ki… CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasına 2 kongre kala, İl kongresi ile ilgili zamanlama açısından pek beklenmeyen, siyaseten çok hızlı adım kabul edilen bir gelişme oldu.
Gelişme şu:
2 yıl önce yapılan kongrede Hüseyin Akkuş’la yarışıp kaybeden, Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca salı günü Ankara’ya gitti. Yanında da, 2 yıl önceki kongrede il başkanı adayı olduğunda destekleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vardı.
İkili…
Genel Merkez’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiler. O görüşmede Karaca niyetini dile getirdi:
“Partinin de birlik ve beraberliğe, toparlanmaya ihtiyacı var. Ben bunu başarabileceğimi düşünüyorum ve il başkanlığına aday olmak istiyorum.”
Bu sözleri…
Kılıçdaroğlu sessizce dinledi, yorum yapmadı. “Sizin ve partimiz için hayırlı olsun” demekle yetindi. Türkyılmaz da desteğinin tam olduğunu, “Karaca’nın güzel işler yapacağına inandığını” söyledi.
Yanı sıra…
İkili, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı da  ziyaret ettiler ve ona da Karaca’nın adaylığını ilettiler.
Hatta…
380 delegenin İsmet Karaca ile birlikte hareket ettiğini söylediler. “Bursa’da tek aday ihtimali yok mu?” diye soran Salıcı’ya cevabı Karaca verdi:
“Var elbette… İl Başkanı Hüseyin Akkuş adaylıktan çekilir ve beni desteklerse tek adaylı kongre olur.”
Söylenenlere göre, Salıcı da bu cevaba yorum yapmadı.
Ziyaret…
Bursa’da dün duyulunca genel anlamda sürpriz bulundu. Kimileri de hiç şaşırmadığını söyledi. Sürpriz bulanların düşüncesi şu:
“Osmangazi kongresi başta olmak üzere; ilçe kongrelerinde İsmet Karaca ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş birlikte hareket ettiler. Karaca il başkanlığına aday olmayacağını, Parti Meclisi’ni düşündüğünü söylüyordu.”
Buna karşın…
İsmet Karaca’nın adaylık adımının sürpriz olmadığını söyleyenler de var.
Onlar da…
Farklı söylemlerle başlayıp adaylığa dönüşen süreci CHP siyasetinin normali görüyorlar.