Bahçeli’nin talimatı, Genel Merkez’in kararı bekleniyor… MHP de kongre atmosferi için hazır

MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI
MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI

Geçen yıl… 31 Mart’taki yerel seçimi nedeniyle sahada partiler arası yarış vardı. Bu yıl da, siyasi partilerin içe dönük yarışları olan kongreler gündemde.
Nitekim…
CHP ilçe kongrelerini tamamladı, 9 Şubat’ta İl kongresini yapacak. AK Parti delege seçimlerini yaptı, kongre tarihleri henüz belli değil. İYİ Parti de hafta sonu aynı gün aynı saatte delege seçimini yapıp kongreleri beklemeye başladı.
Şimdi de…
İlçe kongrelerini Mart 2017’de yapan MHP kongre atmosferine giriyor.
Görünen o ki…
İlçe kongreleri için yasal süre çok geniş değil, fakat MHP’de hareket henüz başlamadı. Bunu da MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı şöyle açıkladı:
“Kongre dönemindeyiz. Bunun için de Genel Başkanımızın talimatını ve Genel Merkezi’mizin kararını bekliyoruz.”
Süreçle ilgili olarak da şunu söyledi:
“Genel Başkanımız kongrelerin haftaya yapılmasını isterse, hiç sorunsuz bir şekilde haftaya yaparız. Ne zaman talimat verirse teşkilatımız hazır.”
Aslında…
Siyasi partilerin hepsi kongre süreçlerini demokrasi bayramı görüyor ve bunu dillendiriyorlar, ama adaylıkları kısıtlama isteğini gösteren kararlar alıyorlar.
Oysa…
Siyaset uygulaması anlamında disiplin partisi bilinmesine karşın, kongrelerinde adaylık başvurularına hiç müdahale etmeyen partilerin başında MHP geliyor.
Buna da…
İl Başkanı Kalkancı şu yorumu yaptı:
“Biz demokrasiyi gerçekten seven bir partiyiz. O nedenle kongrelerimiz de demokrasinin gereği şekilde geçiyor. 5-6 adaylı yarışlar bizde sorun olmaz. O yarış da salonda olur, dışarı çıkmaz.”
Şunu da sorduk:
Muhalefet partileri erken seçim beklentilerini dillendiriyorlar. Acaba MHP Genel Merkezi bunu da göz önünde bulundurarak mı kongre takvimi hazırlar?
Şu cevabı verdi:
“Muhalefet partileri kendileri kazanana kadar her pazar seçim olmasını istiyorlar. Bunu da yadırgamıyorum. Fakat millet seçimden bıktı, bir de erken seçim baskısına sokulmamalı.”
Şunu da ekledi:
“Cumhur İttifakı Türkiye’yi 2023’e götürecek güçte ve dimdik ayakta. İstikrarı bozacak bir erken seçim milletimiz ve ülkemiz için doğru değil.”