Asırlarca yaşadıkları ata topraklarından hayaliyle yaşadıkları Anavatan’da buluşmaya… Batı Trakya büyük ailesi kongreyle bir araya gelecek

DEVLET ESKİ BAKANI CAVİT ÇAĞLAR, BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BAŞKANI DR ALİ EMİN LATİF VE YILDIRIM BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ MOLLASALİH
DEVLET ESKİ BAKANI CAVİT ÇAĞLAR, BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BAŞKANI DR ALİ EMİN LATİF VE YILDIRIM BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ MOLLASALİH

Galiba… Bursa’yı anlatırken kullanılan en güzel anlamlı ve belki de en doğru yaklaşımlı olanı kadim kent tanımı.
Gerçekten de…
Anadolu’nun tüm illerinden göç alması yanında, Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan gelen soydaşlarına hep kucak açtı. Onlar arasında, Batı Trakya göçmenleri için Bursa’nın daha özel bir yeri ve anlamı var.
Osmanlı’nın Avrupa’yı fetih yolunda ileri karakol gibi olmaları için Anadolu’nun bağrından götürüp yerleştirdiği Türklerin bir bölümü zorunlu nedenlerle Balkanlar’dan dönmek zorunda kaldı.
İşte…
Ata toprakları belledikleri Batı Trakya’dan hep Anavatan gördükleri Türkiye’ye dönüşte özgür yaşam için Bursa’yı seçenler 9 Şubat’ta büyük buluşmaya hazırlanıyorlar.
O buluşma da…
Bugüne kadarkilerden daha geniş bir organizasyonla yapılacak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi kongresinde gerçekleştirilecek.
Nitekim…
Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Dr. Ali Emin Latif ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih kongreye davet için ziyaret ettikleri Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı bilgilendirdiler.
Çağlar’da kongreye ilk kez katılacağını ziyaret sırasında açıkladı.
Bu kapsamda…
4 bin üyeye ulaşan ve derneği “Batı Trakya büyük ailesi” olarak kabul eden Dr. Ali Emin Latif kongrenin de 9 Şubat’ta Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin bin kişilik Orhangazi Salonu’nda yapılacağını söyledi.
Batı Trakya’da sivil toplum örgütlerinden Türk adının çıkarılması, Müftülük, Vakıf ve eğitimde baskıların artması, Türk kimliğinin inkar edilmesinin yıldönümündeki 29 Ocak Milli Direniş Günü etkinliği bu yıl Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Merkezi öncülüğünde Bursa’da da yapılacak.
Çağlar’ı ziyaretinde…
Yönetimin geride kalan 3 yılda yaptıklarıyla ilgili ayrıntılı şekilde bilgi veren Dr. Latif nüfus, ikamet ve SGK sorunları için “Sayın Bakanımız Hakan Çavuşoğlu’nun destekleriyle çözüldü” deyip yeni dönem hedeflerini anlattı:
“Batı Trakya ailesi, zorlukların içinden geçip özgür yaşamayı öğrenmiş çok büyük bir aile. Ata topraklarımızla irtibatımızı kesmeden beraberlik ve dayanışma sergiliyoruz. Yeni dönemde de bunu en üst düzeye çıkaracağız.”
Yeni dönemde, Batı Trakya Derneği’nin yer sahibi olması da hedefleniyor.