Siyasi hava ısınıyor… AK Parti teşkilat motivasyonu hamlesi yaptı ve ilçe kongrelerini ocak atı ortasında başlatma kararı aldı

AK PARTİ İLÇE KONGRELERİ OCAK BAŞLIYOR
AK PARTİ İLÇE KONGRELERİ OCAK BAŞLIYOR

Görünüşe göre… Dışarıda havalar soğuk, ama siyasi havalar giderek ısınıyor ve önümüzdeki yakın süreçte daha da sıcak gelişmeler olacağa benziyor.
Nitekim…
AK Parti’den koparak yola çıkan iki siyasi hareket söz konusu. Bunlardan ilki Ahmet Davutoğlu liderliğinde kuruluş başvurusunu yaptı, kamuoyuna açıkladı.
Ali Babacan hareketinin de bu ay sonu itibariyle partileşmesi bekleniyor.
İşte…
Tam bu noktada AK Parti Genel Merkezi teşkilatlara yönelik hamle yaptı. O hamle de kongre takvimi çerçevesinin şekillenmesi olarak ifade edilebilir.
Nitekim…
AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı, ilçe kongrelerinin ocak ayı ortasında başlamasına karar verdi. Kongrelerin tamamlanma zamanı olarak da mayıs ayına kadar kararı alındı.
Bu durumda…
Aralık ayının ortasına geldiğimiz şu süreçte ilçelerin kendi kongre tarihlerini belirlemeleri, sonra bunların İl Başkanlığı’nda düzenlenip kongre takvimi haline getirilmesi, ardından da Genel Merkez tarafından onaylanması gerekiyor.
Ne var ki…
İl Başkanı olarak Ayhan Salman’ın görevine devam etmesine karar veren AK Parti Teşkilat Başkanlığı, incelemeye aldığı 6 ilçe başkanı ile ilgili henüz kararını netleştirmiş değil.
Böyle bir tabloda değişecek ilçe başkanı sayısı 6’yı geçmeyecek.
O bakımdan…
Görevine devam edecek, ya da görevini devredecek başkanlar listesi henüz kesinleşmediği için kongre tarihleriyle ilgili net bir çalışma yapılamıyor.
Bu durumu…
Ankara’daki gelişmelere kulağı delik olan dostlarla konuştuk. Onlar da, “Bursa İl Koordinatörü Muhammed Balta’nın raporu bekleniyor. İlçelerle ilgili onun raporundan sonra süreç hızlanır” dediler.
Hatta…
Tam tarih olmasa bile zaman çerçevesi işaret ettiler:
“Önümüzdeki hafta Teşkilat Başkanlığı son kararını verir ve devam etmeyecek ilçe başkanlarına bu durum iletilir. Ondan sonra da kongre tarihleri konuşulur.”
Gelinen noktada…
Davutoğlu’nun teşkilatlanacağı, Babacan’ın da partisini kuracağı bir süreçte AK Parti teşkilat motivasyonunu arttırmak için kongreleri başlatacak.