Kıran kırana geçen delege seçimlerinin ardından CHP’de ilçe kongreleri 14 Ocak’ta Osmangazi kongresiyle başlıyor

CHP İL YÖNETİM KURULU KONGRE TAKVİMİNİ ONAYLADI
CHP İL YÖNETİM KURULU KONGRE TAKVİMİNİ ONAYLADI

Açıkça söylemek gerekirse… Geçmişte ANAP ve DYP dönemlerinde tanık olduğumuz, adeta kongre gibi geçen zorlu delege seçimlerini özlemişiz.
Benzer bir süreci CHP tamamladı.
8 Kasım’da başlayan mahalle delegeliği seçimi bazı mahallelerde özlenen siyasi rekabete dönüştü. Birden fazla listeli her seçimde olduğu gibi katılım oranı yükseldi, büyük çekişme nedeniyle heyecan yaşandı.
Bu gibi ortamlarda…
Kazanan-kaybeden hesabı hep yapılır. Gelin görün ki delege seçiminde oluşan ilk tablonun bazen aldatıcı sonuçlar verdiği de görüldü.
Daha açık söylemek gerekirse, bilinen bir adaya karşı çetin sandık mücadelesi verip kazananların kongrede yarıştıkları kişiyle aynı doğrultuda hareket ettikleri sık rastlanan bir siyaset gerçeği.
O nedenle…
Delege seçimi sonuçları fikir verse bile sonuç göstermiyor. Bir bakıma, kazanan ya da kaybeden daha mahalle aşamasında pek anlaşılamıyor.
İşte…
Böyle bir çekişmeli mahalle delegeliği seçimini tamamlayan CHP’de, ilçe örgütlerinin önerdikleri tarihler doğrultusunda İl Yönetim Kurulu da hafta sonu kongre takvimini belirledi.
Buna göre…
14 Aralık Cumartesi günü Osmangazi’de yapılacak kongreyle maraton başlayacak. Ertesi gün, yani 15 Aralık Pazar günü ise Gemlik ilçe kongresi var.
17 Aralık Salı günü Karacabey kongresinin ardından, 19 Aralık Perşembe günü Mustafakemalpaşa kongresi olacak.
Ardından…
21 Aralık Cumartesi günü Mudanya’nın, 22 Aralık Pazar günü de Yıldırım’ın ilçe kongreleri var. 24 Aralık Salı günü ise Orhaneli ve Yenişehir kongreleri gerçekleştirilecek.
Kongreler…
25 Aralık Çarşamba günü Harmancık’ta, 27 Aralık Cuma günü Keles’te devam edecek. 28 Aralık Cumartesi günü Orhangazi, 29 Aralık Pazar günü de İnegöl kongresiyle 2019 tamamlanacak.
Yeni yılda…
İlk kongreleri 4 Ocak Cumartesi günü Büyükorhan ve Kestel yapacak. 5 Ocak Pazar günü yapılacak Nilüfer kongresinin ardından, ilçe kongreleri 19 Ocak Pazar günü Gürsu ile sona erecek.
Sonra da sora il kongresine gelecek.