İstanbul’daki Aydın Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Cavit Çağlar gündemi değerlendirdi: Türkiye sıkıntılarından kurtulursa kimse tutamaz

CAVİT ÇAĞLAR
CAVİT ÇAĞLAR

Bir tarafta… Sanayi yatırımlarıyla Bursa ve Türkiye’ye öncülük etmiş, 3 dönem Bakanlık yaparak ülkeye damgasını vurmuş deneyimli bir siyasetçi olarak Cavit Çağlar var.
Karşısında…
Söylediklerini dikkatle dinleyen, can alıcı sorularla da ülke gündeminin içinde olduğunu gösteren İstanbul’daki Aydın Üniversitesi’nin öğrencileri var.
İşte…
Bekir Hazar ve Ergün Diler sundukları A Haber’deki Yaz Boz programında Cavit Çağlar ve üniversitelileri bir araya getirdiler. 2 saat süren programda Çağlar deneyim paylaşımı yanında, sorular üzerine gündemi de değerlendirdi.
En çok da…
“Türkiye’nin sorunları, önündeki engeller ve geleceği” konuşuldu.
Sorulara…
“Türkiye iyi idare ediliyor. Ben Türkiye’nin geleceğinden umutluyum” cevabı veren Çağlar, şunun üzerinde önemle durdu:
“Türkiye’yi çöktürmek istiyorlar. Fakat Suriye gibi, bölücü terör ve FETÖ gibi sıkıntılarından kurtulursa Türkiye’yi kimse tutamaz.”
Güvencesini de söyledi:
“Türkiye’nin artık beyin gücü var. Güçlü iradesi var. Her şeyi yapabilecek hale geldik. Onun için sıkıntılarından bir an önce kurtulması gerekiyor.”
Şunun üzerinde durdu:
“Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür diyor, doğru söylüyor. Dış güçler Türkiye’nin gelişmesine mani olup, kendileri yönetmek istiyorlar.”
Örnek de verdi:
“Bakın 50 yıl oldu, bizi Avrupa Birliği’ne almıyorlar, oyalıyorlar. Çünkü Türkiye’yi sindiremiyorlar.”
Gençlere…
“Dış güçlerin oyununa düşmeyelim” uyarısı yapıp örnek verdi:
“1992’de rahmetli Süleyman Demirel’le baba Bush’un daveti üzerine Beyaz Saray’a gittik. Tekstilde kotaların serbest bırakılmasını istedik. Lafı gezdirdiler, tamam dediler, ama 27 yıl geçti değişen bir şey yok.”
Ardından…
“FETÖ’nün arkasında Amerika var” dedi ve şunu anımsattı:
“15 Temmuz gecesi televizyonlar ‘Amerika Birleşik Devletleri gelişmeleri yakından takip ediyor’ altyazısı geçti. Genel Kurmay Başkanımız özgürlüğüne kavuşup helikopterle Çankaya’ya geldi. Bu kez de ‘seçilmiş hükümetlerin yanındayız’ açıklaması yine alt yazı olarak geçti.”
Şunu da ekledi:
“Türkiye hep dik durdu.”