Bursa’nın aradığı destek Türkiye’nin en güçlü yapısından … Özer Matlı hızlı tren için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak harekete geçti

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE BURSA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZER MATLI
TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE BURSA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZER MATLI

Açıkça söylemek gerekirse… AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın iki hafta önceki ziyaretinde TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı’nın bir cümlesi ilgimizi çekmişti.
Demişti ki:
“Mevcut sanayi bölgeleri yanında TEKNOSAB çok büyük potansiyel. Biz de planlamamızda bunu göz önünde bulunduruyoruz.”
Elbette…
Bursa’nın sanayi bölgeleri, demiryolu taşımacılığı için çok önemli potansiyel.
Ne var ki…
Henüz arsa satışı aşamasında olan TEKNOSAB’daki potansiyeli bugünden TCDD’nin nasıl fark ettiği ilgi çekmeyecek gibi değil.
O nedenle…
Bu sütunlarda daha önce, “Hızlı tren girişimlerini sürdüren milletvekillerinin arkasında kent desteğini göstermek gerekir… En büyük çatı kuruluşuna öncülük yakışır” dediğimiz için “2 yıl önce Bolu’nun hızlı tren isteğine destek veren BTSO acaba Bursa’ya vaat edilen hızlı tren yerine yük treni tercihi mi yaptı?” sorusu aklımıza takılmıştı.
Gerçi…
Böyle bir tercihe saygı duyulur, ama Bursa’ya vaat edilen ve Bursa’nın beklentisi daha farklı.
BTSO’dan beklediğimiz o girişimi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı yapacağını açıkladı:
“Dilekçemi hazırlıyorum… Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak harekete geçip hızlı trenin takipçisi olacağım.”
Bir de isteği var:
“Bursa’da herkesi bir araya getirecek Çalışma Grubu oluşturalım, oradan çıkacak her öneri ve düşüncenin hepimiz takipçisi olalım.”
Bu noktada…
Matlı açıklamaları sırasında “Benden bugüne kadar kimse bu konuda destek istemedi, bilgi de vermedi” deyince şunu söyleme gereği duyduk:
“Keşke kimsenin istemesini beklemeden kendiliğinizden sivil toplum gücüyle harekete geçseydiniz de böyle bir harekete öncülük etseydiniz.”
Yine de her şey bitmedi.
TCDD dış kredi aramaya devam ediyor. Yeni ihaleye de çıkılmadığına göre, yeniden bilinen hızlı trene dönülmesi mümkün. Bu desteğin Türkiye’nin en güçlü yapısı TOBB ile gelmesi daha da umut verici.
Özer Matlı böyle bir yürüyüşte yalnız kalmaz.