Bursalı kurucusu Mustafa Öztürk Gelecek Partisi’nin hedeflerini ve yaklaşımını açıkladı: Yeni siyasette öncelik gençler ve yeni yüzlerde

GELECEK PARTİSİ KURUCUSU MUSTAFA ÖZTÜRK MUSTAFA HEKİMOĞLU AGAH AŞKIN MEHMET DOĞAN
GELECEK PARTİSİ KURUCUSU MUSTAFA ÖZTÜRK MUSTAFA HEKİMOĞLU AGAH AŞKIN MEHMET DOĞAN

Mustafa Öztürk’ü yıllar önce Telekom Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak tanıdık. Bölge Müdürü olduğunda kentle ilişkileriyle dikkat çekti.
O süreçte…
İnternet kullanımını yaygınlaştırmak için hediye vermek başta olmak üzere, kurumları ziyaret edip teşvik edici oldu.
2011 seçiminde AK Parti’den milletvekili adayı olması bizim için de sürprizdi. Listeye girmesi de bir başka sürpriz oldu.
2015 seçiminde sona eren AK Parti Bursa Milletvekilliği görevinden sonra köşesine çekilmeyi tercih etti, ama siyasetin de izleyicisi oldu.
Son olarak…
Ahmet Davutoğlu liderliğindeki siyasi harekete katılmak üzere AK Parti’den istifa ettiğini açıkladığında gündeme geldi. Gelecek Partisi kurucuları arasında yer almasıyla da bu kez siyasetin merkezine dönüş yapmış oldu.
Şimdi…
Bir yandan Ankara’daki kuruluş sonrası yapılanma çalışmalarına katılıyor, bir yandan Bursa öncelikli olarak teşkilatlanma arayışlarını sürdürüyor.
Nitekim…
AK Parti’de İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan, 31 Mart’ta SP Adayı olarak Şanlıurfa Haliliye’de yüzde 33 oy alan Mustafa Hekimoğlu, yine AK Parti’de bir dönem Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Mehmet Doğan’la birlikte ziyaretimize geldi.
Üstelik…
1999 yerel seçiminde DYP Büyükşehir Adayı olan İsmail Tatlıoğlu ekibinde tanıdığımız, 2014-2019 döneminde de AK Parti’den seçilip Kütahya Tunçbilek Belediye Başkanlığı yapan Agah Aşkın da yanlarındaydı.
Agah Hoca’nın oğlu Furkan Aşkın ise Davutoğlu’nun davetiyle kurucular arasında,
Sohbette…
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk gözlemini aktardı:
“İktidarda yıpranmışlık, toplumda beklenti olduğu için karşılık olacağını bekliyordum, ama parti kurulduğunda arayanları ve mesaj atanları görünce daha da umutlandım. Öyle bir destek var ki, yalnız değiliz.”
Öncelikli hedeflerini de açıkladı:
“Gelecek gençlerde… Soran, sorgulayan, bilgiye önem veren, teknolojiyi kullanan gençlere umut olmak istiyoruz. Daha güvenli, daha huzurlu bir gelecek hazırlamak hedefimiz. Yeni yüzleri siyasete kazandıracağız.”
Bir de mesajı var:
“Üzüm yemek istiyoruz. Kavga edip kutuplaşmak gibi bir amacımız yok.”