Bursa’dan ‘kardeş belediye’ köprüsü… Ankara’nın görevlendirmesiyle Büyükşehir 3 il, 3 büyük ilçe de 5 ilçe ve 3 beldeyle kardeş oldu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ KARDEŞ BELEDİYE MUŞ ZİYARETİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ KARDEŞ BELEDİYE MUŞ ZİYARETİ

Proje… AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlandı ve uygulamaya da koyuldu.
Batı kentlerindeki güçlü AK Parti belediyeleriyle Doğu kentlerindeki AK Parti belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkileri kuruluyor.
Bu yolla…
Doğu-Batı bütünleşmesi ve kaynaşması gibi sosyal bir amaçla birlikte, kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesiyle Doğu kentlerindeki belediyelere belediyecilik anlayışı,  deneyimden hizmet desteğine kadar geniş bir alanda katkı hedefleniyor.
Kısacası…
Batı kentlerindeki güçlü AK Partili belediyelerin Doğu kentlerindeki maddi ve teknik olanak açısından desteğe gereksinim duyan AK Partili belediyelere dostluk ve yardım eli uzatmaları amaçlanıyor.
İşte…
Bu amaçla harekete geçen AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı, birbirleriyle kardeş olan belediyeler eşleştirmelerini de kendi yaptı ve bunu belediyelere duyurup Doğu-Batı kardeşliğini başlattı.
Buna göre…
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bingöl ve Muş belediyeleri kardeş belediye olarak eşleştirildi. Hatta, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçen hafta bu illeri ziyaret ederek ilk teması kurdu.
Yanı sıra…
Bursa Büyükşehir ve Gaziantep Büyükşehir belediyeleri birlikte Ağrı Belediyesi’nin kardeş belediyesi ilan edildiler.
Ayrıca…
Bursa’nın AK Partili 3 büyük ilçesinin de yine Doğu illerinin ilçelerinden kardeş belediyeleri oldu.
Listeye göre…
Osmangazi Belediyesi ile Bingöl’ün Genç ve Solhan ilçeleri, Yıldırım Belediyesi ile Bingöl’ün Adaklı, Karlıova ve Kiğı ilçeleri, İnegöl Belediyesi ile de yine Bingöl’ün merkeze bağlı Ilıcalar ve Sancak beldeleri yanında Solhan ilçesine bağlı Arakonak beldesi kardeş belediye olarak eşleştirildi.
Böylece…
Büyükşehir’in ana kentle eşleşmesi yanında 3 büyük ilçenin Bingöl’den 5 ilçeyle eşleşmesi sonunda Bursa ve Bingöl arasında belediye kardeşliği oluştu.
Bir anlamda…
Bursa ile Bingöl arasında belediye kardeşliği köprüsü kuruldu.