Tek yol artık Çevre Yolu değil… Şehir Hastanesi’ne kent yerleşiminden yeni yolun yarısı tamamlandı, üstelik Özlüce de çevre yolu kazandı

ŞEHİR HASTANESİ ALTERNATİF YOLU ÖZLÜCE NOSAB
ŞEHİR HASTANESİ ALTERNATİF YOLU ÖZLÜCE NOSAB

Eleştirilecek yanları elbette var. Hatta, sistem sorunları nedeniyle sıkıntılar yaşandığı da doğru. Yine kadroları tam oluşmadığı için aksaklılar da oluyor.
Fakat…
Sağlık hizmetinde farklı konsept olan Şehir Hastanesi’nin ihtişamı ve farklı özellikleriyle Bursa için bir kazanç olduğu da gerçek.
Bugün için…
Şehir Hastanesi’nin en önemli sorunu kent yerleşimine uzak olması nedeniyle ulaşım sorunu bu dev tesisten hizmet alacakların karşılaştığı en büyük zorluk.
Bu noktada…
En son Yüksek İhtisas Hastanesi olarak kullanılan Ankara Yolu üzerindeki bina 70’li yıllarda Tıp Fakültesi Hastanesi olarak açıldığında belediye otobüsü ve minibüs hattı yoktu. Uludağ Üniversitesi 80’lerin sonunda Görükle’ye taşındığında Tıp Fakültesi Hastanesi bir kez daha ulaşım sorunu yaşadı.
Yani…
Hastaneler kent dışına yapıldığında ortaya çıkan ulaşım sorunu zaman içinde kentin o yönde gelişmesiyle aşılıp unutuluyor. İleride aynı durum Şehir Hastanesi için de geçerli olacak.
Bununla birlikte…
Bugün Şehir Hastanesi’ne ulaşım Çevre Yolu ile sağlanabiliyor. Bursaray hattı Emek’ten uzatıldığında bu sorun aşılacak, ama tek yol gerçekten sıkıntı.
İşte…
Büyükşehir Belediyesi ulaşım için geçen dönem planlanan, ama bu dönem başlanan Özlüce üzerinden önemli bir alternatif yol yapıyor.
Yeni yol…
İzmir Yolu’nda Küçük Sanayi köprülü kavşağından girildikten sonra Altınşehir-Hipodrom Kavşağı’ndan başlıyor ve Özlüce’nin kuzeyinden geçip NOSAB’a ulaşıyor. Buradan da Doğan Köy’den Şehir Hastanesi önünde Karayolları’nın yaptığı ilk yer altı kavşağına bağlanacak.
İşte…
6 kilometrelik bu yolun ilk bölümü olarak yarısı tamamlandı. Altınşehir-Hipodrom Kavşağı ile NOSAB arasındaki çift yolun asfaltlanması da yapıldı.
Sonrası için kısa bir mesafe kaldı.
Özlüce için çevre yolu özelliği de taşıyan bu yolun devamı için bazı küçük kamulaştırma sorunları var ki, o da çok uzun süreceğe benzemiyor.
Kısacası…
Raylı sistem yapılana kadar Şehir Hastanesi’ne ulaşım için önemli bir alternatif olacak yol artık kendini gösterdi.