MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan net uyarı: Hızlı tren konusu artık sabırları taşıran noktaya ulaştı, daha fazla uzamadan halledilmeli

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

Geçen hafta… AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen başta hızlı tren olmak üzere Bursa yatırımlarıyla ilgili bilgilendirmek için MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ı ziyaret ettiler.
Gördük ki…
Bu bilgilendirme ziyareti Büyükataman’ı mutlu etmiş:
“Bursa kamuoyunun iki önemli problemin çözümüne yönelik kendilerinin de bildiği beklentilerini bu vesileyle tekrar etme fırsatı buldum.”
Şunun altını çizdi:
“Bursa’ya katkı olabilecek her konuda, atılacak her adımda kendilerine destek olmaya devam edeceğimizi özellikle belirttim.”
Sonra da…
Görüşme sırasında AK Parti Bursa milletvekillerine yaptığı uyarıları sıraladı:
“Hızlı tren konusu artık sabırları taşıran noktaya ulaştı. Yıllardır konuşulup, her seçim dönemi gündeme getirilerek halledileceğine yönelik sözler verilmesine rağmen şu veya bu sebeple gerçekleştirilemedi.”
Söylediği şu:
“Birtakım sıkıntılar olmakla beraber gerekli kaynaklar oluşturularak bu konunun daha fazla zaman uzamadan halledilmesi gerektiğini söyledim.”
Şöyle devam etti:
“MHP milletvekili olarak parlamentoda bulunduğum süre içinde bu konuda Meclis zemininde dikkat çekmeye yönelik çalışmalarımı anlattım. Hatta Cumhurbaşkanımıza yazdığım bir mektubu hatırlattım.”
Ardından…
Bursa’nın beklentilerinin ötelenmemesine dair düşüncesini ifade ettiğini belirtti ve önemli bulduğu ikinci konuya işaret etti:
“Şehir içi ulaşım ciddi probleme dönüştü. Alternatif güzergah üretilmesi gerektiğini, başka bir çözümün mümkün görünmediğini söyledim.”
Bu noktada…
2009 yerel seçimi öncesi hazırladıkları 2023 Yeşil Metropol Bursa Hareket Planı adlı çalışmayı anımsattı:
“O çalışmada alternatif proje olarak önerdiğimiz Güney Çevre Yolu için bugüne kadar uygun olup olmadığı ve değilse de alternatif yaklaşımın ne olduğuna dair hiçbir açıklama gelmedi. Bu konu da kangrene dönüştü.”
Şunu da ekledi:
“Ziyaret edip bilgilendirdikleri için teşekkür ediyorum. Hızlı tren ve şehir içi ulaşım konusunda Bursa’yı rahatlatmak lazım geldiğini kendileriyle paylaşma imkanı buldum.”