Bursa’yı heyecanlandıran ‘en yeni bilgiyi’ Hakan Çavuşoğlu açıkladı: Mutlaka yapılacak 10 proje belirlendi, biri bizim hızlı trenimiz

HAKAN ÇAVUŞOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Söze… “Hızlı tren konusundaki gelişmeleri ısrarla yazıyorsunuz, biz de yakından takip ediyoruz. Size en yeni bilgiyi vereyim” diye başladı.
Cumartesi günü…
Merinos’taki Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde bulunan Hükümet ve Liderlik Okulu’nun geleneği haline gelen Siyaset Okulu Bursa-4 programı sonrası sohbetimizde, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun öncelikli konusu Bursa’nın istediği hızlı trendi.
En yeni bilgiyi de şöyle açıkladı:
“Perşembe günü Bursa’ya gelmeden önce görüştüm. Bursalıları biraz beklettik, ama hızlı tren Bursa’ya mutlaka gelecek.”
Heyecanlandıran gelişme şu:
“Türkiye’de 10 proje belirlendi. Bu 10 proje kesinlikle yapılacak projeler. Gerekirse de dış kaynaklı desteklerle yapılacak projeler. Bunlardan bir tanesi hızlı trenimiz.”
Mesajı net:
“Bilindiği gibi, geçen yıl yapılan ihale maliyet artışı nedeniyle başlanamadan iptal edildi, ama bu kimsede karamsarlığa yol açmasın.”
Önemli ayrıntıyı açıkladı:
“Henüz yeni ihalenin yapılmamış olması da önemli değil. Çünkü hızlı tren projemiz yatırım programında var ve yüzde 10’luk payı da dahil edeceğiz.”
Ardından…
“Biz hızlı treni yapacağız” diyerek kararlılık gösterdi ve şunu söyledi:
“Bizim yapmamız gereken şey ısrarla ve kararlı bir şekilde çalışmak.”
Şöyle devam etti:
“Önemli olan, Bursa’ya daha fazla ne sağlayabiliriz? Bunun için çaba sarf ediyoruz. Emin olun, şu süreci siyaset yaparak değil de tamamen samimi bir tüccar mantığıyla Ankara’da devam ettirmeye çalışıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Sayın Bakanlarımızla görüşmelerimizde de öyle. Gidiyoruz anlatıyoruz. Siyasi retorikle de değil, her türlü tavrımızla, tarzımızla anlatıyoruz. İnşallah Bursa’mıza hayırlı hizmetler olur.”
Bu noktada…
Ankara’daki girişimlerden elbette kimsenin kuşkusu yok. Ancak, kentin hızlı treni çok istediğini göstermek ve siyasetçiyi yalnız bırakmamak gerekir.
Bu da Bursa’nın kurumlarına düşüyor. Fan Kulüp’ün attığı adımın devamı getirilmeli.