Bursa Milletvekili Esgin, TCDD Genel Müdürü Uygun’u uyardı: Bursa kamuoyu ve siyasetinin hızlı trenle ilgili aşırı hassasiyeti var

TBMM KİT KOMİSYONU BURSA HIZLI TREN PROJESİ MUSTAFA ESGİN VE AHMET KILIÇ
TBMM KİT KOMİSYONU BURSA HIZLI TREN PROJESİ MUSTAFA ESGİN VE AHMET KILIÇ

Yer… Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu toplantısı. TCDD hesaplarının görüleceği toplantı için TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun genel müdür yardımcılarıyla birlikte salonda.
İşte…
Bu toplantıda KİT Komisyonu Üyesi olarak bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin söz aldı ve önemli bir konuşma yaptı.
Örneğin…
Son yıllarda ulaşımla ilgili yüz akı yatırımlar olduğunu, milletin de bundan memnuniyet duyduğunu vurgulayarak söze başlayıp sözü raylı sisteme getirdi:
“Yapılan çok sayıda hızlı tren yatırımı var, devam edenler var. Özellikle son 6 yıldır ülkemizin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanmayan nedenlerle yaşadığı süreçler aksamaya neden oldu.”
Şu bilgiyi KİT Komisyonu gündemine taşıdı:
“Bursa-Osmaneli hızlı tren hattındaki çalışma, birinci etapta devam ediyor. İkinci etaptaki ihale iptal edildi ve yeni ihale yapılmasıyla ilgili süreç devam ediyor.”
Ardından…
“Benim vurgulamak istediğim şey şu” dedi ve devam etti:
“Elbette ki bütün hızlı tren projeleri önemli, ancak burada konvansiyonel hat hızlı tren hattıyla birlikte yapıldı.”
Can alıcı cümleyi söyledi:
“14,9 milyar dolarlık ihracat kapasitesine ulaşmış Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı ilinin bu yatırımı gecikmiş bir yatırımdır.”
Şu noktanın üzerinde durdu:
“Bu yatırımlar planlanırken, önceliği ve bir an önce bitirilmesinin göz önüne alınması gerekiyor. Biliyorum ki akabinde Geçit’ten Bandırma’ya bu hat devam edecek ve limanlara da bizi ulaştıracak.”
Sonra da…
“Sayın Genel Müdürüm, ben hekimim” dedi ve tıp örneğiyle uyarı yaptı:
“Tıpta aşırı duyarlılık diye bilinen idiosyncrasy olgusu var. Bursa kamuoyu, Bursa halkı ve Bursa siyasetinin, şu an devam eden ve yapılacak yatırımlarla ilgili tartışmasız aşırı hassasiyetinin olduğu bir konu bu.”
Çağrısını da şöyle yaptı:
“Bütün bunların farkındalığıyla ve Bursa siyasetiyle iletişim içinde bu süreçleri yürüteceğinize yürekten inanıyorum.”
Böylece…
Bizim hızlı tren konusu, yatırımcı kuruluşa doğrudan siyasi uyarıya dönüştü.