Siyasetin yaşadığı değişime ‘genç’ uyarı geldi: Yeni nesil siyaset anlayışıyla partilerde daha çok genç ve daha çok kadına temsil görevi

1 CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ GAMZE PAMUK ATEŞLİ
1 CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ GAMZE PAMUK ATEŞLİ
CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ GAMZE PAMUK ATEŞLİ

Her şey ortada… Yaşamın her alanında gözlenen değişim siyasete de yansıdı. Bir anlamda siyaset de değişimden etkilendi.
Artık geleneksel siyaset başarısı sonuca ulaşmakta yeterli değil.
Bu değişimi…
CHP Parti Meclisi’nin Bursalı genç siyasetçisi Gamze Pamuk Ateşli, Cuma akamı konuk ettiğimiz Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında tek cümleyle şöyle yorumladı:
“Yeni nesil siyaset anlayışı topluma egemen oluyor.”
Sözlerini şöyle açtı:
“Siyasette bir değişim söz konusu. Bugünkü siyasi partilerin kendilerini ve programlarını değişime-dönüşüme hazır hale getirmeden ayakta kalmaları, toplumun ve insanların beklentilerini algılayarak politika üretmeleri artık mümkün değil.”
Bu noktada…
İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu başarıya götüren yönteme işaret etti:
“Dijital iletişim kanalları ve platformları üzerinden canlı yayınlarla anlık olarak toplumla kurduğu gerçek zamanlı siyasal iletişim milyonlarca kişiyi siyaset gündeminin içine çekti.”
Bu girişimi “siyaset üretme biçimi üzerine önemli işaret” olarak görüp şuna dikkat çekti:
“Yeni nesil iletişim biçimi özellikle gençleri önemli derecede etkiliyor.”
Ardından…
“Söylemler değişmedi, temas gücü arttı. Söylediklerimizi samimiyetle halka derhal iletebiliyoruz” dedi ve tespitini paylaştı:
“Kuşaklar arasındaki uçurum büyüyor. 40-50 yaş üstü kuşakla 18-25 yaş arasındaki kuşaklar arasında her açıdan büyük fark var.”
Üzerinde durduğu nokta şu:
“Her geçen yol gençler ve genç kadınlar siyasetin gündemini ve geleceğini belirliyor. Her seçim döneminde sayıları atan genç seçmen kuşağıyla birlikte daha da görünür hale geliyor.”
Devam etti:
“Bu değişime siyasi partiler ayak uyduramazsa, ya da samimiyetle gençlere ve kadınlara temsiliyet vermezlerse siyasetin tarih sayfalarında yerini alacaklarını düşünüyorum.”
Mesajı şu:
“CHP Genel Merkezi’nde şu an 6 genciz. Bir sonraki dönem 12-15 neden olmasın. Siyasetin temsilinde daha çok genç, daha çok kadın olmalı.”