Barış Pınarı’nın siyasete etkisine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tatlıoğlu yorumu: Ankara hep konuşur, ama bu işlerden seçim çıkmaz!

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF DR İSMAİL TATLIOĞLU
İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF DR İSMAİL TATLIOĞLU
İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF DR İSMAİL TATLIOĞLU
İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF DR İSMAİL TATLIOĞLU

Asker gitti, Suriye’nin kuzeyinde 1 ayda ulaşılacak hedefe işi 1 hafta olmadan ulaştı ve tüm uluslar arası kamuoyunun hesabını bozdu.
Bu da…
Dünyanın iki emperyal devletiyle kritik anlaşmalar sürecini getirdi. Bazı kesimler sonuçları ve kapsamı tartışsa da, başarılı iki anlaşma söz konusu. Askerin sahada elde ettiği, masada korundu.
Elbette…
Barış Pınarı Harekatı’nın doğal olarak siyasi yansıması söz konusu. Onu da, İYİ Parti Genel Başkan Yardımsısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na sorduk.
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında cevabı net oldu:
“Bu işlerden siyasete ekmek çıkmaz. Bu işlerden seçim de çıkmaz.”
Ardından…
“1974’te, 80’li ve 90’lı yıllarda siyasete ekmek çıkmadı. Toplumun sezgisi kuvvetlidir, yine çıkmaz. Fakat Ankara uzun bir süredir seçim konuşuyor”
Şunu söyledi:
“Hani ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışacaksın’ denir ya…  Ankara’da parlamentoda şunu anladım: Haftaya seçim varmış gibi hazır olacaksın, hiç olmayacakmış gibi de çalışacaksın.”
Düşüncesi şu:
“Seçime gitmenin bir tek nedeni olabilir. O da Sayın Erdoğan’ın AK Parti’yi çoğunluk partisi haline getirmek istemesi.”
Bakışı şu:
“Şu an AK Parti-MHP koalisyonu var. Adı Cumhur İttifakı, ama Millet İttifakı’ndan farklı bir durum bu. Meclis’e bir kanun gelse ya da görüşme olsa aralarında farklılık yok.”
Devam etti:
“O nedenle, Sayın Erdoğan’ın parlamentoya daha çok AK Parti milletvekili sokmak istemesi dışında seçim olmaz. Çünkü seçim her zaman risktir.”
Bu noktada…
Yeni kurulacak partilere karşı seçimin gündeme gelebileceğini savunanlara İYİ Parti’nin yaşadığı süreci anımsattı ve şunun altını çizdi:
“Milletimiz bize kredi verdi ve ilk defa parlamentoya millet bir parti soktu. Böylece parlamentoda bir partinin tek başına kanun yapma gücü kalmadı, bir konfor bozuldu.”
Şunu da ekledi:
“Ankara, İstanbul, Adana, Antalya belediyeleri AK Parti’den çıktı. Bu da siyasete Sayın Meral Akşener ve İYİ Parti’nin katkısıdır.”