Kampus alanını bölerek değil, anaç üniversite doğurganlığıyla bölünerek ve ilçeler kümesi modeliyle Uludağ Üniversitesi bünyesinden 4 yeni üniversite

1 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET S AİM KILAVUZ BASIN TOPLANTISI
1 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET S AİM KILAVUZ BASIN TOPLANTISI
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET SAİM KILAVUZ BASIN TOPLANTISI

Gelişmeyi… 24 Ağustos günü bu sayfalardan duyurduk. Şehir Hastanesi ve otoyol açılışları için 4 Ağustos’ta Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 80 bin öğrenciye dayanan büyüklüğüyle daha kaliteli eğitim verebilmesi için Uludağ Üniversitesi’nin bölünmesini önerdi.
Erdoğan da bu öneriye olumlu yaklaştı.
İşte…
O bölünmenin ayrıntılarını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz açıkladı. Daha doğrusu, kafasındaki bölünme modelini paylaştı.
Modeli…
“Kampus alanını ortadan ikiye bölerek yeni üniversiteye sıcak bakmıyoruz. Uludağ Üniversitesi anaç üniversite olarak yeni üniversiteler doğurmalı” diyerek ifade eden Prof. Dr. Kılavuz, kentin 4-5 devlet ve 4-5 vakıf üniversitesi potansiyeline daha sahip olduğunu vurguladı.
YÖK ilçelerde yeni üniversite kurulmasına sıcak bakmadığı için de ilçeler kümesi modeli önerdi. Aklındaysa, Uludağ Üniversitesi’nden 4 yeni üniversite çıkarma modeli var:
Bir…
“İnegöl’de İşletme ve Sağlık Bilimleri fakülteleri var. Ayrıca İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerindeki Meslek Yüksek Okulları birleştirilip yeni bir üniversite oluşturulabilir. Adına da İshakpaşa Üniversitesi denilebilir.”
İki…
“Gemlik’te Hukuk ve Denizcilik fakülteleri var. Asil Çelik’ten dolayı Orhangazi’ye kurulacak Teknoloji Fakültesi’yle birlikte Gemlik-Orhangazi merkezli Teknoloji Üniversitesi doğabilir.”
Üç…
“Karacabey ve Mustafakemalpaşa tarımsal üretimin en yüksek olduğu yerler. Bölgedeki Meslek Yüksek Okulları ile Tarım ve Gıda Üniversitesi kurulabilir.”
Dört…
“Bursa’da çok ciddi sayıda yabancı uyruklu öğrenci var. Bu konuda diğer üniversitelerden daha tecrübeliyiz. Yabancı öğrencilerin ağırlıklı olduğu Molla Fenari İslam Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulabilir.”
Şunu da ekledi:
“Bünyeden 4 yeni üniversite çıkaran, Bursa Uludağ Üniversitesi kampusu ve yapısıyla öğretime devam eder.”