Doğup büyüdüğü Bursa’nın ulaşım sorununa 1300 kilometre uzaktan bile kafa yoruyor: Ulaşımın kalbi Acemler için farklı çözüm önerisi

1 AHMET ÜNAL ACEMLER TRAFİĞİ VİYADÜKLÜ ÇÖZÜM RADİKAL ÖNERİ
1 AHMET ÜNAL ACEMLER TRAFİĞİ VİYADÜKLÜ ÇÖZÜM RADİKAL ÖNERİ

Bursa’da doğdu, büyüdü, yetişti… İTÜ’de İnşaat Mühendisliği eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini ulaştırma alanında Erzurum Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Doktorasını İTÜ Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği alanında yapıyor.
Bir yandan da…
Araştırma görevlisi olduğu Erzurum Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam ediyor.
İşte…
Böyle bir eğitim kariyeri olan Ahmet Ünal, 1300 kilometre uzakta yaşamasına karşın yetiştiği kent Bursa için kafa yoruyor.
Özellikle de…
“Bursa ulaşımın kalbi” yorumu yaptığı, artık günün her saati sıkışan Acemler trafiği için çözüm önerileri geliştiriyor.
Öncelikle…
İzmir yönünde Özlüce’ye kadar 5 kilometre, Mudanya yönünde Esentepe’ye kadar 3 kilometre şişen trafiğe dikkat çekerken, “problemin çözümü için yapılanların bütüncül planlanmadığını ve bu nedenle geri dönüşüm alınamadığını” düşünüyor.
Gördüğü şu:
“Mudanya Köprülü Kavşağı’nın 2016 yılında yıkılarak modernize edilmesi sonrası İzmir yönünden 3 şerit, Mudanya yönünden 2 şerit ve stadyum yönünden 2 şerit olmak üzere toplam 7 şerit yol geliyor. Bu yol Nilüfer Köprüsü’nde 6 şerit, 100 metre sonra 5 şerit ve 200 metre ileride raylı sistemle çakışınca 4 şeride iniyor.”
Bu durumun…
Trafiği önce dar boğazdan geçirip genişlettiğini, Acemler’de tekrar daralarak da huni etkisiyle sıkıştırdığına dikkat çekiyor.
Tespiti şu:
“Trafik yoğunluğunun ilki İzmir-Mudanya yönünden gelen şerit birleşiminde oluyor. Buna yakında stadyum bağlantısı eklenecek. Diğer yoğunluk Acemler Köprülü Kavşağı’nda oluşuyor.”
Önerisi şu:
“İzmir ve Mudanya yönlerinden gelen araçların bir araya geldiği noktada oluşan trafik yükü birleşmeden önce azaltılmalı ve Acemler Köprülü Kavşağı’nı by-pass ederek viyadükle karşıya geçip 11 Eylül Bulvarı’na direkt bağlantı sağlanırsa Acemler yoğunluğunda ciddi azalma olur.”