Cumhurbaşkanı’ndan Beştepe buluşmasında belediye başkanlarına mesaj: Seçim bitti, bundan sonrasında şehre ne değer katıyorsa ona bakacağız

1 CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ BÜYÜKŞYEHİR BAŞKANLARI TOPLANTISI
1 CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ BÜYÜKŞYEHİR BAŞKANLARI TOPLANTISI

Titiz planlanmış bir toplantıydı… Üstelik, öyle titiz planlanmıştı ki, hem davet edilen 30 Büyükşehir Belediye Başkanı, hem bakanlar, hem Politika Kurulu yerel yönetim birimleri masaya alfabetik yerleşimle oturdular.
İlk bölüm basına ve kameralara açık yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu bölümdeki konuşmasında başkanlara bazı uyarılarda bulundu, mesajlar verdi.
Özellikle…
Yeni seçilmişlere “teröre bulaşmamış belediye” mesajı, işten çıkarmalar ve “devr-i sabık yaratmamak gerekir” şeklindeki sözleri önemsendi.
İkinci bölümdeyse…
Hem sıcak mesajlar vardı, hem de belediye başkanlarıyla “ulaşamadıklarını ve görüşemediklerini söyledikleri” bakanlar arasında sıcak temas kuruldu.
Herkes dosyalarıyla gelmişti. Kendilerine tanınan 5’er dakikalık sürelerde konuları nerede tıkanıyorsa bakanlara söylediler, cevaplarını anında aldılar.
4 saat süren toplantıda…
Yeni sistem gereği yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar nüfusun dörtte üçünün yaşadığı 30 Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya gelip demokratik diyalog oluşturdular.
O ortamı…
Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden çıkışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la konuştuk.
Söze…
“Çok yararlı bir toplantı oldu. Hem diyalog sağlandı, hem ileriye yönelik temeller atıldı” diye başladı ve şunu ekledi:
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir toplantı olmadı.”
Ardından…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığından gelmiş bir siyasetçi olmasını en büyük avantajı görüp şunu söyledi:
“Gördüğüm kadarıyla CHP’li Büyükşehir Başkanı arkadaşlarımız çok mutlu oldular. Teşekkür ederken abartının dozunu kaçıranlar vardı.”
Böyle bir ortamda…
Başkan Aktaş da dosyalarını Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a anımsattı.
Bundan sonrası için…
Muhalefet partilerinden Büyükşehir’ler yanında ilçe belediye başkanlarının da yer alacağı bir komisyon kurulmasını isteyen Erdoğan ise şu mesajı verdi:
“Artık seçim bitti. Bundan sonrasında şehre ne değer katıyorsa ona bakacağız, konuların takipçisi olacağız.”