Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş Cumhurbaşkanı’na 6 dosya götürdü, ilk sırada raylı ulaşım, sonra da kentsel dönüşüm ve uydukentler var

1 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ
1 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Ne durumda olduğu, boğuk ve çatallı çıkan sesinden anlaşılıyor… Pazartesi gecesini Doruk Hastanesi’nde geçirmiş. Hac görevi için gittiğinde aldığı enfeksiyonu henüz atlatamamış.
Bu haliyle de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Büyükşehir Belediye Başkanı için yaptığı davete katılmak üzere Ankara’ya gitti.
Üstelik…
Sabah saat 10.00’da Bursa’nın kurtuluşu kutlama ve törenlerinin başlangıcına katılıp yola çıktı ve saat 13.00’te Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde planlanan belediye başkanları buluşmasına yetişti.
Yola çıkmadan önce arayıp, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye giderken hangi dosyaları götüreceğini” diye sorduk.
Söze…
“Biliyorsunuz, 30 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılacağı genel bir toplantı olacak” diye başladı ve şunu söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızla sık sık görüşüyoruz. Hatta, son bir hafta-on gün içinde 3 kez görüştük. Sağlıklı bir diyaloğumuz var.”
Ardından…
“Son görüşmemizde ziyaret etmek istediğimi söylediğimde, ‘Hasan’dan randevu al’ dedi. Ben de Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın Hasan Doğan’dan Bursa’nın konularıyla ilgili randevu alacaktım.”
Bu noktada…
“Yine de Ankara’ya 6 dosya götürüyorum. İkisi ulaşım konularıyla ilgili acil çözüm bekleyen projeler” dedi ve şu bilgiyi verdi:
Bir…
“Öncelikle İstanbul Caddesi’nde yapımı devam eden T2 tramvay hattının bitirilebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği gerekiyor.”
İki…
“Şehir Hastanesi’ne metroyu götürmemiz gerekiyor. Hazırlıklarımızı yaptık. Fakat projeyi gerçekleştirebilmek için desteğe ihtiyacımız var.”
Şunu da ekledi:
“Ulaşımda bu iki projeyi öncelikli görüyoruz. İkinci öncelik olarak da kentsel dönüşüm konuları var.”
O dosyanın da ipucunu verdi:
“Cumhurbaşkanı şehirlerin yatay büyümesini önemsiyor. Kentleşme sorununu çözmek için uydukentlere ihtiyaç var. Bazı yerler belirledik, takasları için Cumhurbaşkanımızın desteğini bekliyoruz.”