Bursa’nın bir dönemine imza atan eski milletvekili Hayati Korkmaz: Siyaset sıkıştı, bu sıkışıklık ancak yeni partilerle açılabilir

5 HAYATİ KORKMAZ
5 HAYATİ KORKMAZ
HAYATİ KORKMAZ

Geçmişte… Makina Mühendisleri Odası yönetimlerinde yer alan Hayati Korkmaz 1999-2002 dönemi DSP Bursa Milletvekili olarak siyasete adım attı.
Gerçi…
Erken seçim nedeniyle DSP iktidara veda edince milletvekilliği kısa sürdü, ama iz bırakan isimler arasında yer aldı. Saygınlığından hiç kaybetmedi.
Aktif siyaset sonrası bir dönem Bulgaristan Fahri Konsolosu olarak görev üstlendi. Hürriyet Mahallesi’ndeki konsoloslukta görevi Bulgaristan’ın atadığı resmi konsolosa devretse de Balkan göçmenleri konularında söz sahibi olmayı sürdürüyor.
Ayrıca…
Kendisi gibi eski milletvekili arkadaşlarıyla bir araya geliyor, aktif olmasa bile siyasetin takibini aralarındaki beyin fırtınası toplantılarıyla yapmaya devam ediyor. Bu toplantılarda hâlâ DSP’li olarak düşüncelerini dile getiriyor.
Hafta içinde…
Olay’ı ziyarete geldiğinde, bugünün siyaset tablosunu şöyle özetledi:
“Siyaset sıkıştı. Bu sıkışıklık ancak yeni partilerle açılabilir. Demokrasinin geleceği için yeni oluşumlardan çekinmemek gerekir.”