Valilikteki bayramlaşmada protokol yolları konuştu, Hakan Çavuşoğlu rakamı açıkladı: Bayramın ilk günü otoyoldan 34 bin araç geçiş yaptı

VALİLK PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI
VALİLK PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI

Kim ne derse desin… Yolun güzergahı, mesafesi, üzerindeki tesisleri, hatta bugün olduğu gibi otoyolun geçiş ücreti tartışılabilir. Bunlar doğal.
Eleştiren olur, öven olur, önerisi olan da bulunur.
Ancak…
Şu bir gerek ki yol olmadan olmaz. Hele yolun gerekliliğinin tartışmak hiç doğru olmaz.
O bakımdan…
Ücretli ya da ücretsiz, yapılan her yol ulaşım adına önemli.
Üstelik…
Araç sayısının hızla arttığı Bursa gibi bir kentte yeni yolları arttırmak her şeyden daha önemli, her işten daha büyük hedef. Kent içinde de, kentlerin ve köylerin birbirleriyle bağlantısında da bu kural geçerli.
Nitekim…
Bayramın ilk günü, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın evsahipliğinde Valilik tarihi binasında yapılan protokol bayramlaşmasında sohbetin ana konusu yollar oldu.
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman bir aradaydı. Vali Canbolat da yanlarındaydı.
Konuyu…
İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu açtı:
“Sabah Orhaneli’ndeydim, dönüş yolu kalabalık nedeniyle uzun sürdü. Maşallah şehirlerarası yollar da şehir içi yollar kadar kalabalık.”
Bunun üzerine…
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu yapılan yol çalışmalarını anlattı, özellikle takipçisi olduğu dağ yöresi yolu ile ilgili son durum hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Açılışı geçen hafta yapılan otoyol sonrası yol trafiği için de şunu söyledi.
“Otoyoldan bayramın ilk günü 34 bin araç geçti. Böylece Karacabey Yolu’nda her bayram yaşanan trafik yoğunluğu bu bayram olmadı ve yoldaki trafik ciddi oranda rahatladı.”