Doktorlar, sağlık personeli, hastalar, hasta yakınları, esnafı ve mahalle sakinleriyle 5 saat görüşen Bursa Milletvekili Esgin açıkladı: Bursa Devlet Hastanesi 400 yatakla hizmet verecek

1 AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN BURSA DEVLET HASTANESİ VE ALİ OSMAN SÖNMEZ ONKOLOJİ HASTANESİ ZİYARETİ
1 AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN BURSA DEVLET HASTANESİ VE ALİ OSMAN SÖNMEZ ONKOLOJİ HASTANESİ ZİYARETİ

Aslında… Bursa Devlet Hastanesi ve çevresindeki bölgeye yabancı değil. Ortopedi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı olarak, yıllarca görev yaptı.
Siyasete girdikten sonra da AK Parti Sosyal İşler Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı görevinde de ilişkisi devam etti.
Bu kez…
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin yıllarca görev yaptığı Bursa Devlet Hastanesi ve yanındaki Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne bu kez milletvekili kimliğiyle gitti.
Amacı…
Hastane kadrolarının Şehir Hastanesi’ne aktarılmasıyla ortaya çıkan tabloyu yerinde görmekti. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin başhekimiyle görüştü, doktorları dinledi, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.
Koridordaki hastalar ve hasta yakınlarıyla ilgilendi. Hastane çevresinde yaşayanlarla esnafa kulak verdi.
Tam 5 saatini ayırdı.
Sağlık çalışanları hastanenin geleceğini sordular. Hasta ve hasta yakınlarıyla çevrede yaşayanlar “Devlet Hastanesi’ni neden kapattınız?” diye sorup, “Şehir Hastanesi açılmasaydı da hastanemiz devam etseydi” dediler.
Çevre esnafı da sıkıntıları anlattılar.
Bütün bunlara Milletvekili Dr. Esgin şu karşılığı verdi:
“Şehir Hastanesi organ nakillerinin yapıldığı, yanık üniteleri ve inme merkezlerinin yer aldığı eğitim ve araştırma hastanesi olarak üçüncü basamak sağlık hizmeti veriyor. Orası açılmasaydı demek doğru değil.”
Şunu bir kez daha vurguladı:
“İkinci basamak olan Bursa Devlet Hastanesi’ni kapatmayacağız.”
Şu bilgiyi verdi:
“Bursa Devlet Hastanesi eski bir bina. Depremsellik sorunları var. Bazı bölümlerini yıkıp elden geçireceğiz. Sonra Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ni buraya taşıyıp, o binayı da elden geçireceğiz.”
Plan şu:
“Onkoloji 120 yataklı hastane. Bursa Devlet Hastanesi de 280 yataklı olacak. Böylece 400 yataklı olarak yeniden hizmete girecek.”
Şunun da altını çizdi:
“Çekirge Devlet Hastanesi bitiyor. Bursa Devlet Hastanesi ise Ortapazar, Hisar, Pınarbaşı, Alacahırka, Maksem, Muradiye, Altıparmak, Heykel bölgesinin hastanesi olacak.”