AK Parti kongre sürecine Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Kılıç bakışı: Yeni bir döneme girerken kan yenilemesi gerekli olabilir

1 AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL SEKRETER YARDIMCISI AHMET KILIÇ
1 AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL SEKRETER YARDIMCISI AHMET KILIÇ
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL SEKRETER YARDIMCISI AHMET KILIÇ

Tarihi… AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: AK Parti kongre süreci 7 Ekim’de başlıyor.
Üstelik…
Kongre süreci partinin tüm kademeleri için geçerli. Ana kademeyi oluşturan il ve ilçe kongreleri yanında kadın ve gençlik kongreleri de 7 Ekim’de başlıyor.
Bu tarihte…
Üye listeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak. Yasal sürede delege tespiti olacak. Ekim-kasım aylarında ilçe, ocak-şubat aylarında da il kongrelerinin yapılması yönünde takvim bekleniyor.
İşte…
AK Parti’nin yasanın izin verdiği üçüncü yılı beklemeden ilk kez ikinci yılda yapma kararı aldığı kongre sürecini AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç’la konuştuk.
Şunu söyledi:
“Demokrasiyi en yüksek düzeyde uygulayan AK Parti olarak, kongrelere son derece önem veriyoruz. Her dönem, parti tüzüğümüzün bize verdiği süreler içinde kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz.”
Şunun altını çizdi:
“Beldelerimizden ilçelerimize, ilçelerimizden illerimize, illerimizden genel merkezimize kadar kongre süreci, Sayın Cumhurbaşkanımızın 18.  kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen resepsiyonda ifade ettiği gibi ekim ayında başlayacak.”
Kongrelere ilişkin değişim beklentilerini anımsatınca Kılıç şu cevabı verdi:
“AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanımız tüm teşkilatları yakından takip ediyor. Üstelik, ana kademeler yanında kadın ve gençlik kolları da takip ediliyor.”
Şuna dikkat çekti:
“Teşkilat Başkanlığımız bu konuda sürekliliği olan titiz bir çalışma yürütüyor. Nihai olarak kongre süreci başladığında Cumhurbaşkanımız başkanlığında istişare yapılarak teşkilatlar son kez değerlendirilecektir.”
Ardından…
Kongrelerin ilk kez iki yılda yapılacak olmasına şu yorumu getirdi:
“Geçen yıl milletvekili genel seçimi, bu yıl yerel yönetimler seçimi yapıldı. Teşkilatlardan aday olan arkadaşlarımız var. Çeşitli nedenlerle ayrılanlar var. Yorulanlar ve ayak uyduramayanlar da var.”
Şunu da ekledi:
“Yeni bir döneme girerken kan yenilemesi gerekli olabilir.”