Seçim sonrası Ankara siyasetinde yeni gündem: AK Parti’nin gündeminde “Revizyon mu, olağanüstü kurultay mı?” tartışması var

ANKARA KIZILCAHAMAM KAMPINDA AK PARTİ BURSA KADROSU
ANKARA KIZILCAHAMAM KAMPINDA AK PARTİ BURSA KADROSU
ANKARA KIZILCAHAMAM KAMPI’NDA AK PARTİ BURSA KADROSU

Aslında… Seçimin ertesi gününden itibaren hükümette revizyon beklentisi kulislerde konuşulmaya başlandı. Özellikle son hafta bu beklentiler yaygınlaştı.
Ne var ki…
AK Parti’nin Kızılcahamam’daki teşkilat değerlendirme toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteciler bu gündemi anımsatınca “Başkalarının isteğiyle hükümetin değişmeyeceğini” söyledi.
Bu sözler…
AK Parti kulislerinde “hükümette revizyonun olacağı, ancak uygun zamanın beklendiği” şeklinde yorumlandı. Bununla yetinmeyenler de, Türkiye ittifakına uygun hükümet için isim-totoya başladılar.
Buna karşın…
Kızılcahamam kampı dönüşünde konuştuklarımız dikkati AK Parti Genel Merkezi’ne çektiler. İzlenimleri şu:
“Sayın Cumhurbaşkanı Genel Merkez’de ciddi revizyon yapacak. Fakat bu Başkanlık Divanı değiştirilerek mi, yoksa olağanüstü kurultayla mı olacak? Şimdi buna karar verme aşamasında.”
Şunu da vurguladılar:
“Ankara’daki yeni yapıya göre de teşkilatlar elden geçirilecek.”
Anladığımız şu:
Açıklamalarında AK Parti’nin seçimden başarıyla çıktığını söylese de, oy kaybı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçlardan rahatsız.
O nedenle…
Başkanlık Divanı olarak çalışan genel başkan yardımcılarını değiştirmeyi düşünüyor. Fakat, görev vereceği kadro yine aynı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan çıkacağı için, daha geniş bir yenilemeye inanıyor.
Bunun yolu da olağanüstü kurultayla tüm yönetimi yenilemekten geçiyor.
Bu kez de…
Son kurultayın 24 Haziran seçimi sonrası yapıldığını ve daha 1 yıl olmadığını göz önünde bulunduruyor.
O nedenle…
“İlçe kongreleri aralık ayında iki yılı dolduruyor, önce teşkilat kongrelerini yapıp sonra kurultay için 2020 beklenebilir mi?” sorusu da tartışılıyor.
Kısacası…
Cumhurbaşkanı Erdoğan ciddi bir genel merkez revizyonu hazırlığında, ama bunu olağanüstü kurultayla mı, genel başkan yardımcılarını değiştirerek mi yapacak o belli değil.
Teşkilatların kaderi de yeni yapıya bağlı.